NHL: Tampu Bay delí jedna výhra od postupu do konferenčného finále

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 11:10 • 2 min
NHL: Tampu Bay delí jedna výhra od postupu do konferenčného finále

NEW YORK - Hokejistov Tampy Bay delí už len jedno víťazstvo od postupu do finále play off Východnej konferencie NHL.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtom semifinálovom súboji zvíťazili "blesky" v noci na sobotu na ľade New Yorku Islanders 2:1 po predĺžení a v sérii vedú 3:1 na zápasy. O ich triumfe rozhodol v 62. minúte obranca Jason Garrison.

 

Rovnako ako v stretnutí číslo tri Lightning prehrávali, potom však vyrovnali a napokon rozhodli v predĺžení. Úvod patril domácim, do vedenia ich už v 5. minúte poslal Kyle Okposo. Islanders mali väčšinu zápasu prevahu a navyše sa mohli oprieť o kvalitný výkon brankára Thomasa Greissa, ktorý opäť nastúpil namiesto zraneného Jaroslava Haláka. Nemeckého brankára prekonal až v tretej tretine svojím ôsmym gólom v prebiehajúcej play off Nikita Kučerov. Predĺženie nemalo dlhé trvanie. Po 94 sekundách našiel Andrej Šustr na modrej čiare postaveného Garrisona, ktorý bombou prepálil všetko čo mu stále v ceste.

 

"Jeho tvrdé strely od modrej sa snažíme využívať čo najviac. Dnes to vyšlo," pochvaľoval si kouč Tampy Jon Cooper. "Snažili sme sa forčekovať, súpera dostať pod tlak a čo najčastejšie strieľať. Som rád, že som pomohol tímu k výhre," vravel Garrison. Tréner hostí Jack Capuano bol s výkonom svojich zverencov spokojný, mrzel ho iba konečný výsledok. "Od hráčov nemôžem žiadať viac, aj dnes odviedli maximum. Nezostáva nám nič iné, ako vyhrať u súpera a vrátiť sériu späť k nám. Tento tím na to má, ja hráčom verím," burcoval Capuano.

 

Tampa Bay môže rozhodnúť o postupe medzi štyri najlepšie tímy súťaže v nedeľu, kedy je na programe v ich Amalie Aréne piaty zápas.

 

NHL - play off - 2. kolo /na štyri víťazstvá/:

štvrtý zápas semifinále Východnej konferencie

NEW YORK ISLANDERS - TAMPA BAY LIGHTNING 1:2 pp (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 5. Okposo (Kuľomin, Nielsen) - 48. Kučerov (Johnson), 62. Garrison (Šustr, Palát). Brankári: Greiss - Bishop, strely na bránku: 28:24, 15.795 divákov

/na zápasy 1:3/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona