NHL: Tampa zdolala v prvom zápase Floridu, Colorado zvíťazilo nad St. Louis

NETKY.SK • 18 Máj 2022, 08:31 • 2 min
NHL: Tampa zdolala v prvom zápase Floridu, Colorado zvíťazilo nad St. Louis

NEW YORK – V prvom zápase druhého kola si Černáková Tampa poradila s favorizovanou Floridou 4:1. Dvojnásobný obhajca Stanleyho pohára rozhodol ouvertúru semifinále Východnej konferencie tromi gólmi v záverečnej tretine. Černák pre zranenie zápas nedohral.

slovakia

left justify in out

Černák si zranil koleno a zo zápasu musel predčasne odstúpiť

 

Florida doma viedla od 15. minúty po góle Anthonyho Duclaira, ale Corey Perry pred koncom druhej tretiny v presilovke vyrovnal na 1:1 a v 44. minúte otočil skóre Pierre-Edouard Bellemare. Tampa poistila triumf v závere tretej tretiny ďalšími dvoma zásahmi v početnej výhode, o ktoré sa postarali Nikita Kučerov a Ross Colton. Brankár "bleskov" Andrej Vasilevskij predviedol 33 úspešných zákrokov, Kučerov i Perry si zhodne pripísali dva body za gól a asistenciu.

 

Černák v 34. minúte pri vlastnom oslabení chrbtom zblokoval strelu obrancu Brandona Montoura a pravdepodobne tak zabránil gólu, no do zápasu sa už potom nevrátil. Na ľade strávil celkovo 10:25 min s jednou strelou a jedným "hitom". Kouč Tampy Jon Cooper podľa portálu Sportsnet bezprostredne po stretnutí nedokázal povedať, nakoľko vážne je jeho zranenie. Slovenský zadák odohral v 1. kole play off priemerne 21:38 min na zápas. Druhý duel série je na programe v noci na piatok opäť na Floride.

 

 

Colorado zvíťazilo nad St.Louis Blues

 

Colorado vyhralo v prvom semifinále Západnej konferencie doma nad St. Louis 3:2 po predĺžení, keď víťazný zásah zaznamenal v 69. minúte obranca Josh Manson premiérovým gólom v play off v kariére. V stretnutí zaznamenal aj jednu asistenciu, dva body (0+2) za domácich mal aj Gabriel Landeskog. Colorado prestrieľalo súpera 54:25.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies