NHL: Tampa zdolala Rangers po predĺžení a v sérii vedie 2:1

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 08:03 • 2 min
NHL: Tampa zdolala Rangers po predĺžení a v sérii vedie 2:1

NEW YORK - Hokejisti Tampy Bay sa ujali vedenia vo finálovej sérii play-off Východnej konferencie NHL s New Yorkom Rangers.

slovakia

left justify in out

V stredajšom stretnutí vyhrali 6:5 po predĺžení a vedú 2:1 na zápasy. O ich triumfe rozhodol vo štvrtej minúte nadstaveného času Nikita Kučerov. Lepší vstup mali do zápasu hostia z New Yorku. V 10. minúte viedli 2:0, no Tampa potom štyrmi gólmi v rade otočila skóre. V divokom súboji Rangers napokon Bryanom Boylom necelé dve minúty vyrovnali na 5:5 a vynútili si predĺženie. To však netrvalo dlho. Kučerov nabral rýchlosť v strednom pásme a jeho strela zápästím z pomerne veľkej vzdialenosti prekvapila brankára Henrika Lundqvista. "Obaja obrancovia trochu ustupovali, dali mi priestor, a tak som skúsil vystreliť. Každá strela v predĺžení je dobrá strela," popisoval rozhodujúci moment 21-ročný ruský krídelník, ktorý je súčasťou mimoriadne produktívneho útoku - okrem neho sa opäť strelecky presadil jeho center a najproduktívnejší hráč (18 bodov) i strelec (12 gólov) play-off Tyler Johnson, dva góly strelil český útočník Ondřej Palát. "Mňa tento útok udivuje už dlho, som rád, že teraz udivuje celý hokejový svet," povedal na ich adresu tréner Jon Cooper, ktorý bol spokojný s úrovňou stretnutia. "Máme dosť rýchlych korčuliarov, a to isté aj Rangers. Neviem, ako to vyzerá v televízii, ale je to ozajstná blesková rýchlosť. Ak budeme vyhrávať, preferujem tento štýl," dodal tréner "bleskov."


Lundqvist strelu Kučerova chytiť mal, ako sám priznal. "Neviem, prečo som reagoval tak neskoro. Z nejakého dôvodu som ju nechytil. To, ako pracujú s pukom, je pre mňa výzva. Dokážu si vytvárať priestor na kvalitné strely aj šance pred bránkou. Musím sa zlepšiť. Úprimne, ak dostanem šesť gólov, ťažko môžeme vyhrať," komentoval švédsky brankár. Celkovo čelil 40 strelám, zatiaľ čo Ben Bishop na druhej strane 28. Štvrtý duel je na programe piatok.

NHL play off - finále Východnej konferencie (hrá sa na štyri víťazstvá):
Tampa Bay - New York Rangers 6:5 po predĺžení (1:2, 3:1, 1:2 - 1:0) - stav série 2:1
Góly: 12. Stamkos (Killorn), 31. Palát (T. Johnson, Stamkos), 34. T. Johnson (Palát, Hedman), 38. Killorn (Hedman), 55. Palát (Nesterov, Kučerov), 64. Kučerov (Nesterov) - 2. Brassard (D. Boyle, Stepan), 10. Fast (Kreider, McDonagh), 38. Fast (Klein, Stepan), 43. McDonagh (Hayes, Yandle), 59. D. Boyle (J. T. Miller, Yandle)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies