NHL: Tampa vedie v sérii nad Rangers 3:2, v závere opäť rozhodol Palát

NETKY.SK • 10 Jún 2022, 09:41 • 2 min
NHL: Tampa vedie v sérii nad Rangers 3:2, v závere opäť rozhodol Palát

TAMPA – Hokejistom Tampy Bay chýba krok k postupu do finále NHL. V piatom stretnutí finálovej série Východnej konferencie zvíťazili na ľade New Yorku Rangers 3:1. Víťazný gól na 2:1 dal 110 sekúnd pred koncom tretej tretiny český útočník Ondřej Palát. Slovenský obranca Erik Černák v drese víťazov odohral 22:11 min a zaznamenal jeden plusový bod, jednu strelu na bránu, dve trestné minúty a 4 hity.

slovakia

left justify in out

Tampa otočila priebeh finále konferencie

 

Dvojnásobní obhajcovia Stanley Cupu prehrávali v sérii 0:2, ale tromi víťazstvami za sebou strhli vedenie na svoju stranu a postup do tretieho finále za sebou môžu spečatiť v noci na nedeľu na domácom ľade. Hrdinom “bleskov” sa stal opäť český útočník Palát, ktorý minútu a 50 sekúnd pred treťou sirénou tečoval strelu Michaila Sergačova a zlomil nerozhodný stav. „Mali sme dobré striedanie. Do konca boli dve minúty, išiel som pred bránku a puk sa od môjho kolena odrazil dnu. Bola to skvelá strela ‘Sergieho’,” povedal Palát pre nhl.com.

 

Sergačov strelil predtým vyrovnávajúci gól, svoj prvý v tohtoročnom play off a ukončil 40-zápasové čakanie na presný zásah v bojoch o Stanleyho pohár. Oporou Lightning bol opäť brankár Andrej Vasilevskij, ktorý chytil 24 striel. „Nebolo to nič zvláštne. Toto jednoducho stále trénujeme. Chalani idú pred bránku a obranca tam nastrelí puk. Ako povedal náš kapitán Steven Stamkos, keď to budeš skúšať, dočkáš sa odmeny. Dnes sme sa odmeny dočkali,” dodal Sergačov.

 

 

Rangers v tohtoročnom play off majú bilanciu 5:0 v zápasoch, v ktorých čelili vyradeniu. „V každej sérii sme prehrávali 2:3. Vieme, že teraz už pôjde o všetko, ale veríme si. Hrali sme dobrý hokej a keď to predvedieme aj v Tampe, tak verím, že uspejeme,” dodal útočník Rangers Andrew Copp.

Tímy, ktoré v sérii na štyri víťazstvá vyhrali piaty zápas napokon aj sérii v 78,5 percent prípadov vyhrali.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NHL (@nhl)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona