NHL: Tampa rozstrieľala Buffalo, hetrik Kučerova

NETKY.SK • 12 Január 2022, 10:38 • 2 min
NHL: Tampa rozstrieľala Buffalo, hetrik Kučerova

NEW YORK – Hokejisti Tampy Bay si poradili s domácim Buffalom Sabres vysoko 6:1. Po zranení sa vrátil ruský útočník Kučerov a hneď v prvom zápase zaznamenal hetrik. Florida si poradila s kosatkami z Vancouveru.

slovakia

left justify in out

Comeback ako hrom!

 

Ruský útočník dosiahol štvrtý hetrik v profiligovej kariére. „Je to špeciálny hráč a dokazuje to v každom zápase. Má neskutočný prehľad, cit pre výber miesta a techniku," povedal na adresu Kučerova pre nhl.com tréner Tampy Jon Cooper. Kapitán "bleskov" Steven Stamkos sa pod výhru podpísal gólom a dvomi asistenciami, Alex Killorn pridal tri asistencie. Hráči Lightning vyhrali tretí z uplynulých štyroch zápasov. Černák bol časom 20:32 min. druhým najviac vyťažovaným hráčom Tampy, rozdal dva bodyčeky a zblokoval dve strely. Andrej Vasilevskij chytil 17 striel a zaznamenal 20. víťazstvo v sezóne.

 

Sabres sa okrem prehry museli vyrovnať aj so zranením brankára, po prvej tretine sa už medzi žŕdky nevrátil Ukko-Pekka Luukkonen a vystriedal ho Malcolm Subban. Pre nešpecifikované zranenie nedohral duel ani útočník Lightning Ondřej Palát, ktorý otvoril skóre duelu. Debut v drese Buffala absolvovala osmička draftu 2020, útočník Jack Quinn. Kučerov sa v počte hetrikov v drese Tampy Bay vyrovnal Tylerovi Johnsonovi, viac majú na konte len Stamkos (9), Martin St. Louis (8) a Vincent Lecavalier (6).

 

 

Florida si poradila s Canucks, Halák iba na lavičke

 

Vancouver podľahol domácej Floride 2:5 a utrpel prvú prehru v riadnom hracom čase od nástupu trénera Brucea Boudreaua. Slovenský brankár Jaroslav Halák bol na striedačke, za Canucks chytal Thatcher Demko, ktorý inkasoval päť gólov z 26 striel. „Bolo tam veľa vecí, ktoré sme robili zle. Nikoho nebaví prehrávať, ale aspoň nás to vráti na zem," povedal tréner Canucks. Dva góly v drese víťazov strelil Sam Reinhart, obranca Aaron Ekblad nazbieral tri body za gól a dve asistencie. Kapitán "panterov" Aleksander Barkov strelil svoj tretí gól v oslabení v sezóne a desiaty v kariére, čím v klubových rekordoch prekonal Pavla Bureho. Viac gólov v početnej nevýhode strelili v drese Floridy len Radek Dvořák (16) a Tom Fitzgerald (12). Skvelý výkon podal v bránke Panthers Sergej Bobrovskij, ktorý zlikvidoval 42 striel Canucks.

 

 

Skvelý návrat v podaní Jevgenija Malkina

 

Fantastický návrat na ľad po júnovej operácii kolena zažil útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin. Tritsapäťročný ruský center strelil vo svojom prvom zápase v sezóne dva góly, pridal asistenciu a výraznou mierou sa podieľal na víťazstve "tučniakov" v Anaheime 4:1. Tréner Mike Sullivan mi pred zápasom povedal, aby som hral jednoducho, mal kratšie striedania a že to bude v poriadku. Snažil som sa počúvať jeho rady a fungovalo to. Som rád, že mám prvý zápas za sebou, teším sa z gólov a víťazstva," povedal Malkin. Dvakrát sa presadil aj Jeff Carter, brankár Tristan Jarry si pripísal 25 úspešných zásahov. Malkin zaznamenal v NHL 63. zápas s viac ako jedným gólom, prvý od 10. marca 2020.

 

Spomedzi aktívnych hráčov sú pred ním v tejto štatistike len Alexander Ovečkin z Washingtonu Capitals (154), jeho spoluhráč Sidney Crosby (85), Steven Stamkos z Tampy Bay Lightning (80) a Carter (65). Ruský útočník zaznamenal 74. víťazný gól v kariére, čím v historických tabuľkách Penguins vyrovnal zápis Maria Lemieuxa. Na lídra Jaromíra Jágra (78) stráca štyri víťazné zásahy. V závere mohol Malkin pri power play Ducks zaútočiť na svoj 13. hetrik v kariére v NHL, ale prihral lepšie postavenému Carterovi a ten spečatil víťazstvo Penguins. Trojnásobný víťaz Stanley Cupu nastúpil ako štvrtý hráč histórie na 16. sezónu v drese Pittsburghu a zaradil sa na zoznam k Mariovi Lemieuxovi (17), Crosbymu (17) a obrancovi Krisovi Letangovi (16).

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies