NHL: Tampa na úvod nestačila na Pittsburgh

NETKY.SK • 13 Október 2021, 11:36 • 2 min
NHL: Tampa na úvod nestačila na Pittsburgh

New York – Černákova Tampa si v otváracom zápase novej sezóny NHL nedokázala poradiť s tučniakmi z Pittsburghu. Nováčik Seattle Krakens podľahol Vegas tesne 4:3.

slovakia

left justify in out

105. ročník úspešne odštartovali!

Duelom Tampy s Pittsburghom odštartoval v noci na stredu v poradí 105. ročník zámorskej profiligy. Domáci klub, aj za osobnej prítomnosti komisára NHL Garyho Bettmana, počas predzápasovej ceremónie slávnostne vyvesil pod strop Amalie Areny majstrovskú vlajku za triumf v sezóne 2020/2021, v samotnom stretnutí však Penguins dokonale pokazili „bleskom" majstrovskú párty.

 

Po prvej bezgólovej tretine si hostia vypracovali v druhej časti dvojgólový náskok zásluhou Dantona Heinena a Briana Boylea, ktorí tak gólovo oslávili debut v drese „tučniakov". Boyle sa strelecky presadil v NHL po dlhých 14 mesiacoch, 36-ročný center minulú profiligovú sezónu vynechal a jediné zápasy odohral za USA na MS v Rige. 

 

 

V treťom dejstve si Penguins strážili náskok, ďalší zásah pridal navrátilec Dominik Simon a v závere skórovali do prázdnej bránky Teddy Blueger, Evan Rodrigues a Bryan Rust. Tampa sa prebrala až pri trojgólovom manku, dokázala už len znížiť na 1:3 a 2:4, keď sa presadili Anthony Cirelli, respektíve Alex Killorn.

 

 

Proti Seattlu zahviezdil Pacioretty

Úvodná tretina nezačala pre nováčika vôbec dobre. Vegas sa presadil dokonca dvakrát a Seattle po prvej tretine prehrával 0:2. 

 

Historicky prvý gól Seattlu strelil Ryan Donato, ktorý v 32. minúte za stavu 0:3 úspešnou dorážkou odštartoval stíhaciu jazdu hostí. Krátko po ňom skóroval Jared McCann a v 48. minúte vyrovnal na 3:3 Morgan Geekie.

 

 

Golden Knights však predsa len strhli víťazstvo na svoju stranu, rozhodujúci gól dal v 49. minúte Chandler Stephenson, keď sa puk odrazil od jeho korčule do siete. Rozhodcovia usúdili, že domáci útočník nekopol puk do bránky úmyselne.

 

„Rytierov" potiahol elitný prvý útok, Stephenson pridal k presnému zásahu asistenciu, Max Pacioretty mal dva góly a asistenciu a Mark Stone si pripísal tri asistencie. V dueli dvoch najnovších tímov súťaže tak slávil úspech skúsenejší klub, ktorý vstúpil do NHL v sezóne 2017/2018.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona