NHL: Tampa Bay zvíťazila nad Montrealom a zostala v hre o play-off

NETKY.SK • 8 Apríl 2017, 11:29 • 2 min
NHL:  Tampa Bay zvíťazila nad Montrealom a zostala v hre o play-off

MONTREAL - Hokejisti Tampy Bay Lightning zvíťazili nad domácim Montrealom Canadiens 4:2 v jedinom piatkovom stretnutí zámorskej NHL a udržali sa v boji o posledné postupové miesto do play-off.

slovakia

left justify in out

Slovenský brankár Peter Budaj vo víťaznom tíme iba kryl zo striedačky chrbát ruskému gólmanovi Andreiovi Vasilevskému, ktorý pri treťom štarte po sebe zneškodnil 27 striel súpera. V drese Tampy Bay strelil 40. gól v sezóne druhý najlepší kanonier súťaže Nikita Kučerov. Ruský krídelník pokoril túto métu prvýkrát v kariére. 

Hráči Lightning získali v 81 zápasoch 92 bodov a do play-off  sa pokúsia dostať na úkor Toronta Maple Leafs, ktoré má o bod viac, zápas k dobru a momentálne mu patrí posledná postupová pozícia. V hre je i New York Islanders (80 zápasov, 90 bodov). Hokejisti Tampy teda už nemajú postupové karty vo vlastných rukách a musia sa spoliehať na zaváhania súperov.

 

"Myslím si, že budeme všetci pozorne sledovať ostatné zápasy. Musíme si oddýchnuť a zvládnuť náš posledný duel. Jednoducho musíme víťaziť," povedal 21-ročný center Tampy Brayden Point. "Blesky" odohrajú posledné stretnutie doma proti Buffalu Sabres. 

Montreal si postup zabezpečil už skôr a v prvom kole vyraďovacej fázy sezóny sa stretne s tímom New York Rangers.

Výsledok piatkového stretnutia severoamerickej NHL: 

Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Góly: 30. D. King (Lehkonen, Nesterov), 45. Lehkonen - 12. Gourde (Kučerov, Witkowski), 20. Kučerov (Palát, Point), 35. Killorn (Conacher), 45. Gourde (Conacher, Dotchin)
Peter Budaj (Tampa Bay) nehral.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies