NHL: Tampa Bay vzdá poctu najproduktívnejšiemu hráčovy St. Louisovi, oficiálne vyradí jeho 26-tku

NETKY.SK • 6 Október 2016, 16:50 • 2 min
NHL: Tampa Bay vzdá poctu najproduktívnejšiemu hráčovy St. Louisovi, oficiálne vyradí jeho 26-tku

TAMPA BAY - Hokejový klub NHL Tampa Bay Lightning na začiatku budúceho roka oficiálne vyradí číslo 26 zo sady dresov. Na drese ho v minulosti nosil Martin St. Louis, najproduktívnejší hráč "bleskov" v celej ich histórii.

slovakia

left justify in out

St. Louis sa stane prvým hráčom, ktorému sa v organizácii dostane tejto pocty. Za Tampu Bay odohral za 13 sezón 972 zápasov, strelil 365 gólov a pridal k nim 588 asistencií. Dovedna si na konto pripísal 953 bodov. Vedenie klubu mu vzdá poctu 13. januára 2017, keď Tampa v profiligovom kolotoči zápasov hostí doma Columbus. "Každý v našej organizácii sa teší na to, že sa Martymu poďakujeme za jeho dlhodobý prínos pre komunitu Tampy Bay," povedal na oficiálnom webe šéf klubu Jeff Vinik.

 

St. Louis sa upísal Tampe 31. júla 2000 ako voľný hráč. Počas svojho pôsobenia v drese Lightning sa dostal na prvé priečky vo viacerých historických štatistikách - dosiahol najvyšší počet kanadských bodov (953), asistencií (588), gólov v oslabení (28), víťazných presných zásahov (64), presilovkových bodov (300) aj hetrikov.

 

V drese "bleskov" ich nastrieľal osem, no rovnaký počet trojgólových zápisov má na konte aj Steven Stamkos. "Marty mal neuveriteľnú kariéru v drese Tampy Bay. Šesťkrát sa predstavil v Zápase hviezd, vytvoril niekoľko tímových rekordov a všetko vyšperkoval ziskom Stanleyho pohára v roku 2004. Tešíme sa na skvostný rozlúčkový ceremoniál," dodal Vinik.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona