NHL: Tampa Bay uspela v Pittsbughu, prišla však o Bishopa

NETKY.SK • 14 Máj 2016, 09:31 • 2 min
NHL: Tampa Bay uspela v Pittsbughu, prišla však o Bishopa

PITTSBURGH - Hráči tímu Tampa Bay Lightning vstúpili lepšie do finálovej série play-off Východnej konferencie v zámorskej NHL, keď v piatok zvíťazili na ľade Pittsburghu Penguins 3:1.

slovakia

left justify in out

Druhý duel je na programe opäť na ľade "tučniakov" v noci z pondelka na utorok. „Blesky“ už v prvej tretine prišli o brankára Bena Bishopa, ktorého museli odniesť z ľadu v 13. min na nosidlách pre zranenie ľavej nohy. Vyšetrenie röntgenom nepotvrdilo obavu zo zlomeniny. Bishop sa zranil pri zákroku, keď sa do šance dostal domáci Patric Hornqvist. Do bránky prišiel ruský mladík Andrej Vasilevskij a na triumfe svojho mužstva sa podieľal 25 úspešnými zákrokmi. „V prvý dvoch tretinách sa mi nechytalo dobre. Získali sme však trojgólový náskok a všetko zo mňa opadlo a užíval som si tento duel,“ povedal po súboji 21-ročný gólman Vasilevskij.

 

Skóre piatkového duelu otvoril v 19. min hosťujúci Alex Killorn, v 23. min pridal poistku český krídelník Ondřej Palát a tretí gól Lightning pridal v 39. min Jonathan Drouin. Tesne pred druhou sirénou síce Hornqvist skorigoval, no v ďalšom priebehu duelu sa už skóre nemenilo. „Súper veľmi dobre bránil a hádzal sa do našich striel. Ich defenzívny systém je kvalitný. Napriek tomu sme si vypracovali celkom dosť šancí, musíme však nájsť recept na zvýšenie efektivity,“ myslí si kouč Pittsburghu Mike Sullivan.

Play-off NHL - konferenčné finále - piatok (hrá sa na štyri víťazstvá):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA
Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 1:3 (0:1, 1:2, 0:0) - stav série: 0:1
Góly: 40. Hornqvist (Crosby, Kessel) - 19. Killorn (Hedman), 23. Palát (V. Filppula, Garrison), 39. Drouin (Palát, V. Filppula)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona