NHL: Tampa a Pittsburgh v noci vypadli, Černák je k dispozícii pre MS

NETKY.SK • 17 Apríl 2019, 09:59 • 2 min
NHL: Tampa a Pittsburgh v noci vypadli, Černák je k dispozícii pre MS

NEW YORK - Vyraďovacie časti v kanadsko-americkej NHL už niekoľko desaťročí dokazujú, že prvý tím po základnej časti začína v playoff na tej istej úrovni ako ostatní postupujúci. Columbus sa postaral o jedno z najväčších prekvapení vyraďovacej časti za posledné roky. V prvom kole playoff Východnej konferencie NHL vyradil Tampu Bay Lightning s desivým skóre 4:0 na zápasy. V najkratšom možnom čase postúpil aj New York Islanders, vo štvrtom súboji zvíťazil na ľade Pittsburghu 3:1.

slovakia

left justify in out

Blue Jackets dosiahli premiérový úspech v sérii playoff v klubovej histórii. Ako štvrtý tím profiligy vyhrali sériu s víťazom Prezidentskej trofeje 4:0 na zápasy, ako prvému sa mu to podarilo v úvodnom kole vyraďovačky. Na štvrtom víťazstve sa dvoma gólmi podieľal Alexandre Texier, gól a dve asistencie pridal Pierre-Luc Dubois. Tím z Ohia narazí v 2. kole na Boston alebo Toronto (Maple Leafs vedú v sérii 2:1). "Naši fanúšikovia si to zaslúžia. Čakali na to taký dlhý čas," vyslovil sa útočník Cam Atkinson, ktorý prispel k výhre jednou asistenciou.

 

 

Blue Jackets vstúpili do NHL v roku 2000 ako expanzný tím, do playoff sa prebojovali piatykrát v klubovej histórii, no až tento rok prvýkrát prešli cez 1. kolo. "Hrám v klube už sedem rokov, niektorí ľudia v ňom pôsobia aj dlhší čas. Toto je pre nich odmena, toľko to pre nich znamená. Sú to úžasné pocity. No máme za sebou len prvú prekážku, ešte nás čakajú tri," uviedol pre nhl.com kapitán Nick Foligno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NOT DONE YET

Príspevok, ktorý zdieľa Columbus Blue Jackets (@bluejacketsnhl),

 

Prvýkrát v sérii bodovali najväčie hviezdy Tampy Steven Stamkos (1+1), Brayden Point (1+0) a Nikita Kučerov (0+2), ktorý sa vrátil do zostavy po odpykaní si trestu, no ani ich bodové príspevky nestačili Lightning k úspechu. "Čo k tomu povedať? V playoff sme skončili. Ak nesplníte svoj cieľ a nevyhráte ani jeden zápas, nedá sa to nazvať ináč ako zlyhanie," sypal si popol na hlavu kapitán Stamkos. "Nezaujíma nás, čo sme dosiahli v základnej časti. Columbus bol lepší, dokázal do bodky splniť svoj herný plán. Ťažko sa mi hľadajú slová. Mrzí nás to."

 

Černák patril s časom 23:47 min. druhým najvyťaženejším hráčom Tampy, a pripísal si tri mínusové body. S tromi kanadskými bodmi (0+3) sa stal ako obranca najproduktívnejším hráčom floridského tímu v play off. Jeho sezóna v NHL sa skončila, a teraz je už k dispozícii nášmu národnému tímu na domácich MS v hokeji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚡️

Príspevok, ktorý zdieľa Erik Cernak (@erikcernak),

 

Penguins nevyhrali proti Islanders ani jeden duel. Vo štvrtom síce viedli už po 35 sekundách, ale posila od tejto sezóny, Jordan Eberle, skóroval aj vo štvrtom zápase za sebou a hostia viedli do úvodnej prestávky. Domáci brankár Robin Lehner si pripísal 32 úspešných zákrokov a Islanders spečatili koniec série v závere do prázdnej bránky.

 

 

Lehner sa stal prvým brankárom od roku 2010, ktorý zvíťazil v prvých štyroch štartoch v playoff. "Séria bola rozhodne vyrovnanejšia, než ukazuje celkové skóre. Museli sme skutočne tvrdo drieť, aby sme súpera prevýšili, frustrovali ho a minimalizovali jeho gólové šance. Samozrejme, Lehner chytal skvele," povedal Eberle. Kapitán "Pens" Sidney Crosby asistoval pri jedinom góle domácich a 186. bodom v playoff v kariére sa dostal pred Stevea Yzermana na 10. miesto historického poradia NHL. Penguins prehrali sériu v play off 0:4 na zápasy prvýkrát od finále konferencie v roku 2013. "Samozrejme, je to frustrujúce. Ešte som nemal dosť času stráviť to. Cítime iba sklamanie," priznal Crosby.

 

V Západnej konferencii vyrovnal Winnipeg sériu 1. kola na 2:2 na zápasy, keď zvíťazil na ľade St. Louis 2:1 po predĺžení. O triumfe Jets rozhodol v siedmej minúte extračasu z dorážky Kyle Connor, ktorý predtým prihral aj na vyrovnávajúci gól Marka Scheifeleho. Connorov presný zásah priniesol Winnipegu historicky prvú výhru v predĺžení v play off. Oporou "tryskáčov" bol brankár Connor Hellebuyck, ktorý predviedol 31 zákrokov. "Sme riadne nabudení. Prišli sme do St. Louis s cieľom vyhrať oba zápasy a to sa nám aj podarilo. Misia je splnená," spokojne konštatoval kapitán Blake Wheeler. Séria sa presťahuje naspäť do Winnipegu, kde sa piaty duel odohrá v noci na piatok (2.30 SELČ).

 

 

Hráči Vegas triumfovali doma nad San Jose hladko 5:0 a v sérii vedú 3:1. Čisté konto dosiahol vďaka 28 úspešným zákrokom brankár Marc-Andre Fleury. Pätnástym shutoutom v play off sa vyrovnal Chrisovi Osgoodovi a Clintovi Benedictovi na štvrtom mieste historického poradia NHL, 78. víťazstvom vo vyraďovačke poskočil pred Mikea Vernona na siedmu priečku. Významnou mierou sa o triumf zaslúžil krídelník Max Pacioretty, ktorý strelil dva góly a pridal dve asistencie. Brankár hostí Martin Jones striedal už po prvej tretine, keď inkasoval dvakrát zo siedmich striel, medzi žrďami ho nahradil Aaron Dell. "Rytieri" vlani vyradili San Jose v 2. kole, tento rok môžu spečatiť postup v noci na piatok v piatom zápase na ľade "žralokov" (4.00). "Sharks rozhodne nie sú tím, ktorý by sa dopredu vzdával. Očakávame, že ďalší zápas na ich ľade bude naozaj náročný," povedal Pacioretty.

 

 

1. kolo play off NHL

4. zápasy štvrťfinále Východnej konferencie:

COLUMBUS BLUE JACKETS – TAMPA BAY LIGHTNING 7:3 (2:1, 2:2, 3:0)

Góly: 3. Texier (S. Jones, Dubois), 4. Dubois (Bjorkstrand, Clendening), 27. S. Jones (Atkinson, Duchene), 39. Bjorkstrand (Harrington, Dubois), 59. Panarin, 59. Texier (Werenski), 60. Duchene – 9. Stamkos (Kučerov, Cirelli), 34. Paquette (Coburn, Rutta), 38. Point (Stamkos, Kučerov). Brankári: Bobrovskij - Vasilevskij.

/konečný výsledok série: 4:0, Columbus postúpil do 2. kola/

 

PITTSBURGH PENGUINS – NEW YORK ISLANDERS 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Góly: 1. Guentzel (Crosby, McCann) – 3. Eberle (Barzal, Mayfield), 19. Nelson (Bailey, Kühnhackl), 60. Bailey (Filppula). Brankári: Murray - Lehner.

/konečný výsledok série: 0:4, Islanders postúpili do 2. kola/

 

4. zápasy štvrťfinále Západnej konferencie:

ST. LOUIS BLUES – WINNIPEG JETS 1:2 pp (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

Góly: 41. Tarasenko (Pietrangelo, O'Reilly) – 48. Scheifele (Connor, Wheeler), 67. Connor (Scheifele, Wheeler). Brankári: Binnington - Hellebuyck.

/stav série: 2:2/

 

VEGAS GOLDEN KNIGHTS – SAN JOSE SHARKS 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Góly: 2. Pacioretty (Stone), 20. Theodore (Smith, Pacioretty), 33. Pacioretty (Stone, Theodore), 47. Tuch (Schmidt, Pacioretty), 57. Marchessault (Schmidt, Smith). Brankári: Fleury - M. Jones (21. Dell).

/stav série: 3:1/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona