NHL: Švédsky obranca Brodin sa upísal Minnesote na ďalších šesť rokov

NETKY.SK • 13 Október 2014, 10:13 • 2 min
NHL: Švédsky obranca Brodin sa upísal Minnesote na ďalších šesť rokov

ST.PAUL - Švédsky hokejový obranca Jonas Brodin podpísal s predstaviteľmi klubu NHL Minnesota Wild nový kontrakt, ktorý mu počas šiestich sezón vynesie dokopy 25 miliónov dolárov. Súčasná zmluva vyprší talentovanému zadákovi budúci rok v lete.

slovakia

left justify in out

"Som nadšený. Mám rád túto organizáciu, spoluhráčov i celý realizačný tím. Verím, že môžeme spoločne dobyť pohár," vyznal sa 21-ročný Brodin v rozhovore pre denník Minneapolis Star Tribune. Štvrtý hráč v hlasovaní o najlepšieho nováčika sezóny 2012/2013 nastupuje pravidelne v prvom obrannom páre "divochov" s Ryanom Suterom, v priemere odohrá na ľade vyše 22 minút a v prvých dvoch súbojoch ročníka nazbieral až päť plusiek.

 

V NHL rozbieha svoju tretiu sezónu, v doterajších 126 odohratých zápasoch strelil 10 gólov a pridal k nim 31 asistencií. "Jonas je už teraz veľmi dôležitým hráčom pre naše mužstvo a veríme, že jeho vývoj bude napredovať. Dúfame, že v nasledujúcej dekáde bude jedným zo stavebných kameňov tohto tímu," uviedol na adresu Brodina generálny manažér klubu Chuck Fletcher.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies