NHL: Súťaže zručností vyhral Folignov tím, Weber atakoval Chárov rekord

NETKY.SK • 25 Január 2015, 10:35 • 2 min
NHL: Súťaže zručností vyhral Folignov tím, Weber atakoval Chárov rekord

COLUMBUS - Obranca Nashvillu Predators Shea Weber sa prezentoval najtvrdšou strelou v súťažiach zručností pred exhibičným hokejovým Zápasom hviezd NHL, ktorý sa uskutoční v nedeľu o 23.00 SEČ v Columbuse.

slovakia

left justify in out

Weber vypálil puk v rýchlosti 108,5 míľ za hodinu (174,6 km/h) a len tesne neprekonal rekord, ktorý od roku 2012 drží slovenský obranca Zdeno Chára. Puk po bombe kapitána Bostonu Bruins, ktorý tento rok na exhibícii chýba, dosiahol pred tromi rokmi v Ottawe rýchlosť 108,8 míľ za hodinu (175,1 km/h).
      

Weber skončil v roku 2012 druhý za Chárom a teraz bol pri neúčasti obrovitého Slováka favoritom na víťazstvo v tejto súťaži. Kapitán Predators vyhral s jasným náskokom pred ruským útočníkom Washingtonu Alexandrom Ovečkinom, ktorý dosiahol rýchlosť 101,4 míľ za hodinu, ďalší hráči sa nad stovku nedostali. "Na tréningu niečo podobné neskúšam a nedostane sa človek k tomu ani v zápase, takže je to trochu zvláštne. Prvá strela mi nevyšla, tak som bol trochu nervózny, ale posledná sadla dobre," povedal 29-ročný pravák. Keď sa po jeho najlepšom pokuse objavila na tabuli hodnota 108,5, vyslúžil si od fanúšikov aj hráčov na ľade zaslúžené uznanie.
      

Atraktívne All-Star Skills pozostávali zo šiestich disciplín a diváci v Nationwide Arena si okrem hodnotných výkonov užili aj veľa zábavy. Celkovým víťazom súťaže zručností sa stal Folignov tím, ktorý vyhral v súčte bodov nad tímom Toewsa 25:19. V zdolanom tíme nastúpil brankár New Yorku Islanders Jaroslav Halák, ktorý je jediným slovenským hokejistom na tohtoročnej exhibícii. Halák sa predstavil vo vyraďovacích nájazdoch, v ktorých z deviatich pokusov inkasoval dva góly, keď ho prekonali Alexander Ovečkin a Dustin Byfuglien. Spoločne s Luongom bol Halák najlepším brankárom v tejto disciplíne. Slovenský brankár sa predstavil aj v štafete zručností, v ktorých brankári museli streliť cez celé klzisko dva góly. Slovenskému brankárovi sa to podarilo, ale jeho tím v tejto súťaži celkovo ťahal za kratší koniec.

      

Súťaž o najrýchlejšieho korčuliara vyhral nováčik Tampy Bay Lightning Jonathan Drouin z Tampy Bay, ktorý trasu prekorčuľoval za 13,103 sekundy. Vo svojom súboji zdolali ďalšieho nováčika Mika Hoffmana z Ottawy Senators. V tejto disciplíne získal Folignov tím všetkých päť bodov, keď Phil Kessel zdolal Tylera Seguina, Drouin v spomínanom súboji vyhral nad Hoffmanom, Jiří Sekáč bol lepší ako Aaron Ekblad a Zemgus Girgensons zdolal Vladimira Tarasenka. "Najhoršie sú otočky, v ktorých človek nechce spadnúť a spraviť si hanbu," povedal Drouin.
      

V súťaži na presnosť streľby potreboval útočník Chicaga Patrick Kane šesť striel na to, aby trafil všetky štyri terče a súťaž vyhral s časom 13,529 sekundy. V mikrosúboji zdolal svojho spoluhráča Jonathana Toewsa, ktorý trafil štyri terče na osem pokusov v čase 16,307.
      

Veľa zábavy si užili fanúšikovia v súťaži kreativita zakončenia, ktorú na základe hlasovania fanúšikov na sociálnej sieti Twitter vyhral útočník Columbusu Ryan Johansen. Svoj prvý nájazd absolvoval v drese miestneho tímu v americkom futbale z univerzity Ohio State, za čo si vyslúžil veľký aplauz publika. Johansen mal na sebe červený dres s číslom 5, ktorý nosí najväčšia hviezda tímu Braxton Miller. Johansen prezradil, že si chcel kúpiť aj helmu Ohio State, ale v obchode so suvenírmi ju nezohnal. "Nemali moju veľkosť. Mám veľký mozog, som proste múdry chlapec," vtipkoval Johansen. Vo svojom ďalšom pokuse si zobral pod pazuchy 7-ročného syna kondičného trénera Blue Jackets Mikea Vogta a spoločne s ním prekonal Coreyho Crawforda. Chlapcovi tak pripravil nezabudnuteľný zážitok. Na túto situáciu perfektne zareagoval český útočník Jakub Voráček a postaral sa o najvtipnejší moment večera. Najproduktívnejší muž NHL odložil pred nájazdom svoju hokejku a tak ako zobral Johansen sedemročného chlapca, chytil Voráček nováčika Johnnyho Gaudreaua a spoločne poslali puk medzi betóny Briana Elliotta. "To bol určite jeden z vrcholov večera. Bolo to veľmi vtipné," povedal Byfuglien. Divákov rozosmial aj Alexander Ovečkin, ktorý sa zmenil na bejzbalistu. Puky mu nahadzoval jeho krajan Vladimir Tarasenko, ale Ovečkinovi nevyšiel ani jeden odpal, pričom ten tretí absolvoval s brankárskou hokejkou.
      

"Počas súťaží sme sa dobre zabavili a bola výborná atmosféra. Je tu krásna hala, skvelí fanúšikovia, takže sme všetci spokojní," povedal obranca Chicaga Blackhawks Dunca Keith. Až tak veľmi si to neužil Rick Nash, pretože na neho diváci bučali. Nezabudli mu, že v minulosti požiadal o výmenu z Blue Jackets, kde kariéru v NHL začínal. Pre zranenie neabsolvoval súťaže zručností útočník Tampy Bay Tyler Johnson, ktorý nenastúpi ani v exhibičnom zápase, v ktorom ho nahradí nováčik Calgary Flames Johnny Gaudreau. 

Súťaže zručností v rámci exhibície All Star v Columbuse: 
      Tím Foligno - Tím Toews 25:19 
      Najrýchlejší korčuliar 5:0 (celkový víťaz Jonathan Drouin, čas 13,103 s.) 
      Kreativita zakončenia: 1:0 (celkový víťaz Ryan Johansen, 44.3% hlasov na Twitteri) 
      Presnosť streľby: 4:1 (celkový víťaz Patrick Kane, čas 13,529 s.) 
      Štafeta zručností: 2:1 
      Najtvrdšia strela: 3:2 (celkový víťaz Shea Webber, 108,5 míľ/h. /174,6 km/h.) 
      Vyraďovacie nájazdy: 10:15
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona