NHL: Súd potvrdil zníženie trestu pre Widemana, ktorý atakoval rozhodcu

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 13:16 • 2 min
NHL: Súd potvrdil zníženie trestu pre Widemana, ktorý atakoval rozhodcu

New York - Okresný súd USA rozhodol v neprospech zámorskej NHL, ktorá požadovala zrušenie zníženia trestu pre hokejistu Calgary Dennisa Widemana. Obranca Flames vlani v januári napadol čiarového rozhodcu.

slovakia

left justify in out

Sudkyňa Alison Nathanová tak potvrdila rozhodnutie nezávislého arbitrážneho sudcu Jamesa Oldhama, ktorý hráčovi znížil pôvodný 20-zápasový dištanc na 10 duelov. Vedenie NHL sa snažilo presadiť pôvodnú suspendáciu a vo vyhlásení uvádza, že nesúhlasí s Nathanovej rozhodnutím, no je pripravené "obrátiť list".

 

Wideman dostal trest za to, že v zápase z 27. januára 2016 proti Nashvillu atakoval rozhodcu. V priebehu druhej tretiny dostal pri mantineli tvrdý bodyček od jedného z hráčov Predators a otrasený cestou na striedačku zrazil krosčekom na ľad čiarového rozhodcu Dona Hendersona. Skúsený bek po stretnutí uviedol, že po hite od protihráča mal bolesti, kolízii s arbitrom sa nedokázal vyhnúť a konal neúmyselne. Disciplinárna komisia napriek tomu potrestala Widemana druhým najdlhším trestom v histórii NHL týkajúceho sa napadnutia rozhodcu.

 

Ten vo februári 2016 potvrdil aj komisár NHL Gary Bettman. Voči dištancu sa však odvolala Hráčska asociácia NHL (NHLPA), podľa ktorej konal hokejista neúmyselne, pod vplyvom otrasu mozgu, ktorý utrpel po predošlom zákroku protihráča.

 

Následne sa prípad dostal k Oldhamovi, ktorý súhlasil s rozhodnutím zastaviť hráčovi činnosť, no nie s tým, že išlo o úmysel zraniť arbitra. Verdikt znamenal, že liga musí hráčovi vrátiť aj 282.588 USD z pôvodne avizovanej straty na plate vo výške 564.516 dolárov. To sa však nepáčilo vedeniu NHL a tak celý prípad skončil pred Nathanovou a tá uviedla, že Oldham neprekročil svoje právomoci.

 

Oldham medzitým o svoju pozíciu arbitrážneho sudcu prišiel. Wideman si odpykal 19 zápasov predtým, ako prišlo ku skráteniu trestu na desať. Teraz mu musia vrátiť mzdu. Informovala agentúra AP.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies