NHL: Steve Bégin ukončil hráčsku kariéru

NETKY.SK • 17 Január 2014, 11:51 • 2 min
NHL: Steve Bégin ukončil hráčsku kariéru

CALGARY - S aktívnou hráčskou kariérou sa vo štvrtok rozlúčil kanadský hokejový útočník Steve Bégin. Informáciu priniesol oficiálny web zámorskej NHL. Skúsený 35-ročný hokejista sa rozhodol nepokračovať pre pretrvávajúce zdravotné problémy.

slovakia

left justify in out

"Prvýkrát v živote počúvam moje telo. Končím preto s hokejovou kariérou," uviedol prostredníctvom Twitteru po vyšetrení u lekára. Bégin absolvoval v NHL dovedna 524 duelov základnej časti s bilanciou 57 gólov a 52 asistencií, v play-off pridal 36 štartov a v nich 1 presný zásah a 4 gólové prihrávky. V profilige hral za Calgary, Montreal, Boston, Dallas a Nashville. Do kolotoča NHL sa dostal prostredníctvom draftu nováčikov v roku 1996, v 2. kole si ho vybral klub Calgary Flames. Práve v organizácii "plameňov" hral naposledy, v ročníku 2012/2013 si na svoje konto pripísal 36 stretnutí. Pred touto sezónou sa dohodol na spolupráci s tímom Abbotsford Heat, ktorý je farmou Flames v AHL, no pre zdravotné problémy nenastúpil ani na jeden duel. "Je to pre mňa ťažké rozhodnutie. Každý, kto ma dobre pozná, vie, že tento príspevok píšem so slzami v očiach. Som hrdý na svoju hokejovú kariéru a na všetko, čo som počas nej dokázal. Robil som to so srdcom a až do konca aj so cťou," uviedol Bégin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies