NHL: Steen pomohol štyrmi bodmi k triumfu St. Louis nad Calgary

NETKY.SK • 26 Október 2017, 07:49 • 2 min
NHL: Steen pomohol štyrmi bodmi k triumfu St. Louis nad Calgary

ST. LOUIS - Hokejisti St. Louis Blues zvíťazili nad hráčmi Calgary Flames na domácom štadióne 5:2 v stredajšom stretnutí severoamerickej NHL. Domáci o triumfe rozhodli po vyrovnanej úvodnej tretine dvoma presnými zásahmi v početnej výhode v druhej časti hry. Hráči Blues ešte neprehrali v aktuálnej sezóne pred vlastnými divákmi.

slovakia

left justify in out

"V oslabení vôbec nebránime, ako by sme mali. Musíme sa zlepšiť v tejto činnosti, pretože dnes práve to rozhodlo," zhodnotil podľa nhl.com tréner Calgary Glen Gulutzan.

Útočník St. Louis Alexander Steen získal štyri body za gól a tri asistencie. Boli to vôbec jeho prvé body v treťom zápase aktuálnej sezóny - úvod ročníka vynechal pre zlomeninu ruky. "Myslím si, že sme hrali o niečo jednoduchšie. Hrali sme priamočiarejšie a boli sme o krok rýchlejší. Tieto veci nám pomohli streliť viac gólov a vypracovať si množstvo šancí," povedal 33-ročný krídelník.

V drese "bluesmanov" sa strelecky presadili i Alex Pietrangelo, Jaden Schwartz a Paul Stastny. Oba presné zásahy Calgary zaznamenal švédsky útočník Mikael Backlund.

Columbus Blue Jackets triumfovali nad Buffalom Sabres hladko 5:1. O víťazovi takisto rozhodla druhá tretina, v ktorej domáci strelili tri góly a neinkasovali ani raz. Hokejisti Columbusu triumfovali po dvoch nezdaroch. Brankár Blue Jackets Sergej Bobrovskij prišiel o čisté konto 154 sekúnd pred koncom zápasu, keď prvý gól v sezóne strelil Seth Griffith. "Darovali sme im príležitosti a majú dosť dobrých hráčov, aby to zúžitkovali," uviedol 24-ročný útočník.

"Ak by Bobrovskij nechytal v prvej tretine tak ako chytal, mohol byť výsledok opačný," pochválil svojho zverenca kouč John Tortorella. Ruský gólman zastavil 34 z 35 striel súpera (97,10 % úspešnosť zákrokov), jeho náprotivok Chad Johnson zneškodnil 33 z 38 streleckých pokusov domácich (86,80 %).

Slováci sa v stredajších dvoch zápasoch nepredstavili.

Sumáre NHL - streda:

Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Góly: 12. Bjorkstrand (Milano, S. Jones), 36. S. Jones (Dubinsky, Atkinson), 38. N. Foligno (J. Johnson), 39. Calvert (Nutivaara, R. Murray), 60. J. Anderson (Panarin, Wennberg) - 58. Griffith (Nolan, Johan Larsson)

St. Louis Blues - Calgary Flames 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Góly: 18. Steen (Sobotka, P. Stastny), 25. Schwartz (Tarasenko, Steen), 27. Pietrangelo (B. Schenn, Steen), 57. Stastny (Steen, Parayko), 60. Edmundson (B. Schenn, Tarasenko) - 4. Backlund (Tkachuk, Hamonic), 34. Backlund (Tkachuk, Frolík)
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies