NHL: Stanleyho pohár vo Fínsku, pocta pre Chicago v kukurici

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 13:14 • 2 min
NHL: Stanleyho pohár vo Fínsku, pocta pre Chicago v kukurici

HELSINKI - Stanleyho pohár za triumf v play-off zámorskej hokejovej NHL v súčasnosti putuje po severe Európy.

slovakia

left justify in out

Do Fínska sa trofej dostala zásluhou trojice tamojších hráčov, ktorí sa podieľali na jej zisku vo farbách klubu Chicago Blackhawks. Už v pondelok ho mal v Helsinkách k dispozícii mladý útočník Teuvo Teräväinen, o deň neskôr sa dočkal aj skúsený obranca Kimmo Timonen v Kuopiu. Vo štvrtok si ho užije brankár Antti Raanta v Raume. Teräväinen okrem iného vzal pohár aj do svojej strednej školy neďaleko helsinskej Hartwall Areny, Timonen zase spolu so spomenutými hokejovými krajanmi zorganizoval v centre Kuopia oslavu s fanúšikmi. Na Slovensko príde Stanleyho pohár v druhej polovici augusta zásluhou Mariána Hossu.

Úspech hokejistov Chicaga Blackhawks aktuálne nerezonuje iba Fínskom, no radosť z neho stále majú aj obyvatelia amerického štátu Illinois, ktorého je Chicago najväčším mestom. Miestny farmár zo Spring Grove sa rozhodol osláviť Stanleyho pohár pre "jastrabov" netradične - z kukuričného poľa s rozlohou viac ako 120-tisíc metrov štvorcových vytvoril úžasnú mozaiku, v ktorej strede je dominantou logo klubu a nápis "Champions 2015", v pozadí panoráma Chicaga, po krajoch postavy dvoch hokejistov. Bludisko v kukurici má viac ako 17 kilometrov cestičiek. "Najprv sme oslovili nášho dizajnéra z Idaha, či má čas pripraviť nám návrh. Keď sme od klubu dostali povolenie na použitie loga, pustili sme sa do práce. Výsledkom je tento odvážny projekt," uviedol pre CBS Sports vlastník farmy George Richardson. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona