NHL: Stamkos po úspešnej operácii, Tampa prišla o dve opory

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 17:56 • 2 min
NHL: Stamkos po úspešnej operácii, Tampa prišla o dve opory

TAMPA - V súvislosti s krvnou zrazeninou v blízkosti pravej kľúčnej kosti podstúpil kapitán a líder hokejistov Tampy Bay Steven Stamkos v pondelok úspešnú dvojhodinovú operáciu, ktorú v miestnej nemocnici vykonal cievny chirurg Karl Illig.

slovakia

left justify in out

"Všetko šlo v súlade s očakávaniami. Približne o dva týždne pôjde na kontrolu a vtedy by sme mali byť múdrejší aj ohľadom prognóz," uviedol na klubovom webe Illig. Podľa predbežných odhadov by mal 26-ročný center chýbať finalistovi uplynulého ročníka Stanleyho pohára jeden až tri mesiace. V základnej časti tohto ročníka nazbieral v 77 stretnutiach 64 bodov (36+28).

Lightning sa musia v nadchádzajúcom play-off zaobísť nateraz aj bez kľúčového švédskeho obrancu Antona Straalmana, ktorý vynechal už päť zápasov pre zlomeninu v nohe. "Nemôžeme teraz sedieť a fňukať, že sme bez našich dvoch elitných hráčov a máme po sezóne," uvedomuje si tréner Jon Cooper. "Už sme sa dostali dosť ďaleko, aby sa také niečo vkradlo do našej mysle. Je to nepríjemné, bolí to, zjavne to nie je ideálne, ale musíme byť profesionáli."

"Bleskom" patrí 6. priečka vo Východnej konferencii NHL s 95 bodmi, do konca tabuľkovej fázy súťaže odohrajú ešte tri stretnutia. "Aspoň v nich dostanú priestor vyskúšať si pred play-off, ako sa to dá zvládnuť bez Stamkosa a Straalmana," pripomenul server nhl.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona