NHL: Stabilné výkony Gáboríka v LA kľúčom k obhajobe pohára

NETKY.SK • 26 September 2014, 14:17 • 2 min
NHL: Stabilné výkony Gáboríka v LA kľúčom k obhajobe pohára

LOS ANGELES - Stabilita výkonnosti slovenského hokejového útočníka Mariána Gáboríka v tíme Los Angeles Kings počas celej sezóny 2014/2015 bude jedným z dvoch hlavných faktorov prípadnej obhajoby Stanleyho pohára kalifornským mužstvom.

slovakia

left justify in out

Ak podľa oficiálneho portálu zámorskej NHL Gáborík dokáže počas celých deviatich mesiacov pozitívne vplývať na hru "kráľov" smerom dopredu, budú Kings o veľký krok bližšie k trofeji. Tím z LA v základnej časti profiligy v ročníku 2014/2015 mal priemer 2,42 streleného gólu na zápas, v play-off s výborným Gáboríkom až 3,38 presného zásahu na duel s "odmenou" v podobe Stanleyho pohára. "Práve jeho strelecké schopnosti potrebujeme. Ak si udrží výkonnosť, bude to skvelé," povedal iný útočník Kings Anže Kopitar.

 

Druhou dôležitou a nedeliteľnou súčasťou bude zdravotný stav brankára Jonathana Quicka. Ten sa zotavuje z bližšie nešpecifikovaného zranenia zápästia. "Stále nie som stopercentne v poriadku. Pracujem na tom, uberá sa to správnym smerom," poznamenal Quick. Tretím kľúčom k úspechu je nezanedbať začiatok základnej časti a od začiatku neohrozene kráčať za miestenkou do play-off. "V predchádzajúcej sezóne to bolo trochu iné, po výluke sa opäť hrala kompletná sezóna. Ak nezaspíme v úvode, v ďalší týždňoch sa nám bude hrať ľahšie," myslí si kapitán mužstva Dustin Brown. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona