NHL: St. Louis prepustilo trénera Hitchcocka, na jeho miesto nastúpil asistent Yeo

NETKY.SK • 1 Február 2017, 16:26 • 2 min
NHL: St. Louis prepustilo trénera Hitchcocka, na jeho miesto nastúpil asistent Yeo

St. Louis - Klub zámorskej hokejovej NHL St. Louis Blues v stredu prepustil trénera Kena Hitchcocka. Na jeho miesto nastúpil doterajší asistent Mike Yeo, ktorý mal podľa pôvodného plánu prebrať funkciu až na konci sezóny.

slovakia

left justify in out

Generálny manažér Doug Armstrong oznámil tento krok na oficiálnej stránke klubu. Dôvodom sú neuspokojivé výsledky mužstva, ktoré prehralo päť z posledných šiestich duelov a v januári má bilanciu päť výhier a osem prehier. Naposledy podľahlo v noci na stredu na domácom ľade Winnipegu Jets 3:5.

 

Blues figurujú po 50 zápasoch na ôsmej priečke tabuľky Západnej konferencie, v ktorej delia tímy na šiestom až dvanástom mieste len štyri body.

 

Bluesmanov v doterajšom priebehu trápili problémy na brankárskom poste. Trio Jake Allen, Carter Hutton a Pheonix Copley dosiahlo dokopy len 88,7% úspešnosť, ktorá je najhoršia zo všetkých tímov ligy.

 

Šesťdesiatpäťročný Hitchcock viedol St. Louis od sezóny 2011/12, pričom v každom doterajšom ročníku s nimi dosiahol play off. Vlani postúpil s tímom až do konferenčného finále. Počas dvadsiatich sezón v NHL trénoval aj Dallas Stars, Philadelphiu Flyers a Columbus Blue Jackets. V roku 1999 získal s "hviezdami" Stanleyho pohár a so 781 víťazstvami v základnej časti je štvrtý v historickej tabuľke profiligy. Po odchode zo St. Louis chce ešte pokračovať.

 

Yeo pôsobil v uplynulej sezóne v Minnesote Wild, no vo februári ho prepustili. Počas leta zamieril do St. Louis ako asistent s tým, že po sezóne nastúpi na post hlavného trénera. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies