NHL: St. Louis bez Haláka prehral, bluesmani tak ukončili sériu siedmich výhier

NETKY.SK • 11 Január 2014, 07:53 • 2 min
NHL: St. Louis bez Haláka prehral, bluesmani tak ukončili sériu siedmich výhier

NEW YORK - Hokejisti St. Louis Blues, tentoraz bez slovenského brankára Jaroslava Haláka, prehrali na ľade Vancouvru 1:2. Canucks tak ukončili sériu piatich prehier a "bluesmani" zasa naopak šnúru siedmich víťazstiev.

slovakia

left justify in out

V hale Rogers Arena dostal brankár hostí Brian Elliott prednosť pred Halákom, ktorý vychytal čisté konto vo štvrtkovom stretnutí v Calgary. Eliott mal 20 úspešných zákrokov, ale v 56. minúte nezabránil ani on gólu Mika Santorellliho, ktorý napokon rozhodol o triumfe Vancouvru.

V ďalšom stretnutí dominoval ruský brankár Sergej Bobrovskij, ktorý mal 35 úspešných zákrokov a najmä jeho zásluhou vyhral tím Columbus Blue Jackets nad Carolinou Hurricanes 3:0. V drese domácich patril slovenský obranca Andrej Sekera s necelými 21 minútami k najvyťaženejším hráčom, ale do štatistiky si zapísal len mínusový bod. Columbus tak potvrdil, že vie na Carolinu zahrať. Od sezóny 2005/2006 vyhrali Blue Jackets všetkých sedem stretnutí.

O tom, že v zápase New Yorku Rangers - Dallas Stars zvíťazia domáci "jazdci" 3:2, rozhodol necelé dve minúty pred koncom kanonier Rick Nash. Ľavý krídelník Rangers zaznamenal nemal svoj štvrtý gól v posledných siedmich dueloch. Zápas v hale Madison Square bol súčasne mikrosúbojom olympijských brankárov. Na strane domácich to bol Švéd Henrik Lundqvist a v tíme Stars zasa Fín Kari Lehtonen. Lehtonen mal 31 úspešných zákrokov a Lundqvist 24. 

Nečakané víťazstvo a zvrat v zápase sa udial v Edmontone, kde predposledný tím základnej časti NHL zvíťazil nad Pittsburghom Penguins 4:3 po predĺžení. Oilers prehrávali po prvej tretine 0:2, ale vďaka presným zásahom Ryana Nugenta-Hopkinsa a Taylora Halla sa vrátili do hry. Víťazný gól domácich, za ktorých odohral slovenský obranca Martin Marinčin necelých 16 minút, dosiahol v druhej minúte predĺženia Nugent-Hopkins.

Výsledky - NHL:

NY Rangers - Dallas 3:2

Washington - Toronto 3:2

Columbus - Carolina 3:0

Colorado - NY Islanders 1:2 pp

Edmonton - Pittsburgh 3:4 pp

Vancouver - St. Louis 2:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies