NHL: Spezza po dvanástich rokoch na odchode z Ottawy

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 11:14 • 2 min
NHL: Spezza po dvanástich rokoch na odchode z Ottawy

OTTAWA - Po 686 zápasoch v základnej časti a 56 v play-off sa pôsobenie Kanaďana Jasona Spezzu v hokejovom tíme Ottawa Senators podľa všetkého schyľuje ku koncu. Generálny manažér klubu Bryan Murray podľa NHL.com potvrdil, že čochvíľa 31-ročný stredný útočník (nar. 13. júna 1983) požiadal o trejd.

slovakia

left justify in out

"Nechcem ho vymeniť, lebo skutočne neviem, či by sme zaňho mohli dostať adekvátnu náhradu. Ak však cíti, že potrebuje zmenu, urobíme, čo bude v našich silách," nemá veľmi na výber Murray. 

 

Spezza pôsobí v kanadskej metropole od sezóny 2002/2003, po odchode švédskej legendy Daniela Alfredssona od neho prevzal kapitánske "céčko". Ešte predtým v rokoch 2005 - 2009 tvorili v elitnom útoku Senators úderné trio s krídelníkom Danym Heatleym - tzv. "CASH line" (C-aptain A-lfredsson S-pezza H-eatley). Produktívnej formácii prischla aj prezývka "Pizza Line", keďže miestna pizzeria sa rozhodla zadarmo rozdávať kúsok obľúbeného talianskeho pokrmu v každom domácom zápase, v ktorom Ottawčania nastrieľali aspoň päť gólov. 

 

Spezza nastrieľal v základnej časti 251 gólov a rozdal 436 asistencií. V play-off má bilanciu 17+35. Za jeho odchodom je podľa všetkého túžba po konkurencieschopnejšom tíme. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies