NHL: Slovenský krídelník Marián Studenič podpísal vstupnú zmluvu s New Jersey Devils

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 09:44 • 2 min
NHL: Slovenský krídelník Marián Studenič podpísal vstupnú zmluvu s New Jersey Devils

NEWARK - Slovenský krídelník Marián Studenič podpísal vstupnú zmluvu na tri roky s klubom New Jersey Devils v severoamerickej hokejovej NHL. "Diabli", ktorí útočníka draftovali v roku 2017 v piatom kole z celkovej 143. pozície, v pondelok oznámili, že platnosť kontraktu začne plynúť v nasledujúcom súťažnom ročníku.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi šťastný a hrdý, že som podpísal moju prvú zmluvu v NHL s New Jersey Devils. Ďakujem rodine, priateľom, trénerom i spoluhráčom za všetko, čo pre mňa doteraz robili," napísal Studenič na twitteri.

Devätnásťročný útočník strávil ostatné dve sezóny v tíme Hamilton Bulldogs v kanadskej juniorskej OHL. V základnej časti ročníka 2017/2018 strelil 20 gólov a pridal 28 asistencií. V play-off zatiaľ zaznamenal dve účinné prihrávky. Studenič reprezentoval SR na predchádzajúcich dvoch juniorských svetových šampionátoch. Rodák z Holíča pred zámorskou časťou svojej kariéry pôsobil v Skalici a Trenčíne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona