NHL: Slovenská spolupráca pri góle Detroitu

NETKY.SK • 3 Február 2014, 07:44 • 2 min
NHL: Slovenská spolupráca pri góle Detroitu

WASHINGTON - Slovenský hokejista v službách Detroit Red Wings Tomáš Tatar si v nedeľňajšom zápase zámorskej NHL proti Washingtonu Capitals pripísal dva kanadské body za gól a asistenciu, pri presnom zásahu mu asistoval aj jeho krajan Tomáš Jurčo.

slovakia

left justify in out

V drese červených krídel zažiaril Švéd Gustav Nyquist, ktorý dosiahol hetrik a pridal aj jednu prihrávku. Ani tieto výkony však Detroitu nestačili na víťazstvo. Red Wings síce vyrovnali na 4:4 aj 5:5, ale o triumfe Washingtonu 6:5 po predĺžení rozhodol presilovkovým gólom v 63. min ruský kanonier Alexander Ovečkin, ktorého vyhlásili za tretiu hviezdu duelu. Capitals získali početnú výhodu za zákrok Brendana Smitha, čo vyvolalo vlnu nevôle v hosťujúcom tábore. „Je to ťažká prehra, ale myslím si, že sme si zaslúžili ísť aspoň do nájazdov. Bohužiaľ sa rozhodca rozhodol zapískať faul v predĺžení. Henrik (Zatterberg, pozn) rozdáva neskutočné puky, je radosť sa na to pozerať,“ uviedol po zápase Tomáš Tatar prostredníctvom svojho oficiálneho profilu na Facebooku. Autor rozhodujúceho presného zásahu Ovečkin poznamenal: „Získali sme veľmi dôležité dva body. V tejto časti sezóny sa ráta každučký bodík. Verím, že tento triumf nás nakopne v nasledujúcom zápase.“

Boj o postup do play-off nevzdávajú hráči Winnipegu, ktorí zvíťazili v Montreale 2:1. Rozhodujúci presný zásah dosiahol v 42. min český útočník Michael Frolík strelou zápästím za chrbát Careyho Prica. Práve na jeho konto ide víťazný gól súpera, pretože pred ním urobil veľkú chybu mimo bránkoviska a to využili hostia. „Je to frustrujúce. Stratil som puk a oni z toho dali gól. Je to moja veľká chyba,“ povedal po zápase Price. 

Výsledky - nedeľa: 

Washington - Detroit 6:5 po predĺžení (3:1, 1:2, 1:2 - 1:0) 
Góly: 5. Chimera (J. Ward, Carrick), 8. J. Ward (M. Johansson, Chimera), 17. J. Carlson (Nicklas Bäcsktröm, M. Erat), 34. J. Ward (Chimera, Carrick), 45. T. Brouwer, 63. Ovečkin (J. Carlson, Nicklas Bäcsktröm) - 12. Nyquist (Alfredsson, N. Kronwall), 34. TATAR (Sheahan, JURČO), 39. Nyquist (Zetterberg, TATAR), 41. Nyquist, 47. Abdelkader (Nyquist, Zetterberg) 
Tomáš Tatar odohral 14:55 min, pripísal si gól, asistenciu, plusový bod a dve trestné minúty. Tomáš Jurčo (obaja Detroit) odohral 13:56 min a pripísal si asistenciu. 

Montreal - Winnipeg 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) 
Góly: 38. B. Gionta (Plekanec, A. Markov) - 30. Enström (Thorburn, Wheeler), 42. Michael Frolík (Ladd)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies