NHL: Slovák Bubela ide do kempu Pittsburghu Penguins

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 09:08 • 2 min
NHL: Slovák Bubela ide do kempu Pittsburghu Penguins

BRATISLAVA - Bývalý slovenský hokejový reprezentant do 20 rokov Miloš Bubela si úspešne počína už štvrtú sezónu v zámorí.

slovakia

left justify in out

Výkony 190 cm vysokého centra si už všimli aj skauti NHL a Pittsburgh ho pozval do svojho júlového kempu nádejí. Bubela odišiel po šampionáte juniorov 2012 do tímu USHL Dubuque Fighting Saints a následne dostal štipendium na univerzite RPI v štáte New York, kde odohral tri sezóny. Ako jediný z tímu RPI bol v štatistike plus/mínus bodov v I. divízii NCAA v kladných číslach. V minulosti bol už v kempe Chicaga Blackhawks.


"Pozvánka od Pittsburgu ma potešila, keďže moje výkony počas sezóny neboli také stabilné, ako som si predstavoval. Veľmi sa teším, budem sa môcť zviditeľniť a prípadne zaujať natoľko, aby ma ďalej sledovali," uviedol Miloš Bubela, ktorý mal po sezóne dva týždne voľno a teraz sa už venuje so spoluhráčmi z RPI jarnej príprave. Intenzívne trénujú popri škole, na ďalšie aktivity im zostáva už málo času. Spoločne však v prípade voľného času idú na golf, rybačku či vychádzku do prírody. Poslednú sezónu nevníma ako úspešnú. "Nedopadla podľa mojich predstáv, ani personálne, ani tímovo. Začal som celkom dobre, ale potom prišlo zranenie ramena a musel som pauzovať niekoľko zápasov. Po návrate mi trvalo určitý čas, kým som sa dostal znova do formy. Koniec sezóny bol dobrý, ale už bolo neskoro a náš tím vypadol v druhom kole play-off," zhodnotil Bubela, ktorý sa snaží na prestížnej škole získať bakalársky titul. Ďalšia sezóna bude jeho poslednou v univerzitnom hokeji.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies