NHL: Slováci nebodovali, ale Daňo a Marinčin zvíťazili

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 07:22 • 2 min
NHL: Slováci nebodovali, ale Daňo a Marinčin zvíťazili

CHICAGO - Ani jeden z tria slovenských hokejistov, ktorí zasiahli do piatkových zápasov NHL, nebodoval do osobných štatistík produktivity. Chicago podľahlo na domácom ľade Columbusu 2:5 aj vďaka druhému hetriku Cama Atkinsona v kariére. Marián Hossa štyrikrát vystrelil na bránku hostí, ale gólu sa nedočkal. Rovnako nebodoval ani tohtosezónny nováčik v tíme hostí Marko Daňo, ktorý si pripísal 4 trestné minúty, ale skončil s pluskou.

slovakia

left justify in out

Hráči Blackhawks prehrali tretíkrát z ostatných štyroch zápasov a v Západnej konferencii sú na 4. mieste, 7 bodov za lídrom z Anaheimu. "Musíme dať hlavy hore a striasť zo seba, že sa nám nedarí. Inými slovami zostať pozitívni, otočiť stránku a poučiť sa z chýb. Najmä v defenzíve je ich priveľa," cituje server NHL Mariána Hossu, ktorý odohral proti Columbusu 19:37 min. Cam Atkinson hetrikom nadviazal na rovnaký počin Scotta Hartnella zo súboja proti Anaheimu (5:3). V klubovej histórii Blue Jackets sa stalo prvýkrát, že dvaja hráči rozvlnili sieť tri razy vo dvoch po sebe idúcich zápasoch. Vo Východnej konferencii Columbus zaostáva za pozíciou s voľnou kartou do play-off o 11 bodov, čo je 8 zápasov pred koncom základnej časti takmer neriešiteľná úloha.


"Veľa ľudí si myslí, že sa ťažko motivujeme, keď nám uniká play-off, ale my hráme pre česť, jeden pre druhého a pre našich fanúšikov v Columbuse. Oni si to zaslúžia najviac," vravel autor hetriku Atkinson.


Obranca Martin Marinčin sa tešil z hladkého víťazstva svojho Edmontonu nad Dallasom 4:0. Tretí najslabší tím NHL nepovolil hosťom, ešte stále útočiacim na play-off, ani jeden gól. Brankár Oliers Richard Bachman si pripísal druhé čisté konto v kariére a prvé v tejto sezóne. Edmonton bude chýbať vo vyraďovacej časti deviatykrát v sérii, ale momentálne vyhral dva zápasy po sebe. Marinčin sa na triumfe nad Dallasom podieľal dvoma plusovými bodmi, odohral 21:59 min.


V treťom piatkovom súboji Minnesota zdolala Calgary 4:2 aj vďaka dvadsiatemu zásahu v sezóne Thomasa Vaneka. Skúsený Rakúšan momentálne má na konte 50 bodov a minimálne 20 gólov strelil v každej z doterajších 10 sezón v NHL. "Dvadsiatka je číslo, ktoré chcem dosiahnuť v každom súťažnom ročníku. Je to akoby základná méta pre útočníka," povedal 31-ročný rodák od Viedne, ktorého mama je Slovenka a otec Čech. Ešte o desať gólov viac ako Vanek v tejto sezóne nastrieľal Zach Parise, ktorý v 52. min zvýšil náskok domácich na 4:1 a stal sa prvou hviezdou zápasu.

 

Minnesota drží na Západe prvú z dvoch voľných kariet do play-off, Calgary zaostáva o 3 body za tou druhou. Tá virtuálne patrí Winnipegu.

Piatkové sumáre NHL:

Minnesota - Calgary 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)
Góly: 31. Dumba (Mikael Granlund, Spurgeon), 44. Vanek (Fontaine, Coyle), 47. M. Koivu (Stewart, Brodin), 52. Parise - 6. Jooris (Stajan, Colborne), 56. Markus Granlund (Raymond, Byron)

Chicago - Columbus 2:5 (2:4, 0:0, 0:1)
Góly: 4. Saad (Oduya, Sharp), 12. Toews (Oduya, Versteeg) - 5. Johansen, 10. Atkinson (Goloubef), 14. Connauton, 16. Atkinson (Goloubef, Anisimov), 60. Atkinson (Foligno, Johansen)
Marián Hossa (Chicago) odohral 19:37 min, 4 strely - Marko Daňo (Columbus) odohral 14:28 min, 4 trestné minúty, 1 plusový bod

Edmonton - Dallas 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Góly: 1. Eberle (Nugent-Hopkins, Pouliot), 50. Roy (Jakupov, Purcell), 54. Pouliot (Hall, Justin Schultz), 57. A. Miller (trestné strieľanie)
Martin Marinčin (Edmonton) odohral 21:59 min, 2 plusové body, 2 bloky

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona