NHL: Skúsení Ribeiro a Roy podpísali ročné zmluvy s Nashvillom

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 10:46 • 2 min
NHL: Skúsení Ribeiro a Roy podpísali ročné zmluvy s Nashvillom

NASHVILLE - Hokejový klub NHL Nashville Predators angažoval dvoch skúsených centrov Mika Ribeira a Dereka Roya. Doteraz voľní hráči podpísali s Predators ročné zmluvy, Roy na jeden milión dolárov, Ribeiro dostane ešte o 50-tisíc viac.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný Ribeiro bol až do konca júna hráčom Arizony Coyotes, klub sa potom vykúpil z ďalších troch rokov celkovo štvorročného kontraktu na celkovo 22 miliónov dolárov. Kanadský center do tímu Coyotes prišiel iba pred sezónou 2013/2014, v ktorej v 80 zápasoch nazbieral 47 bodov za 16 gólov a 31 asistencií. Predtým si obliekal dresy Washingtonu Capitals, Dallasu Stars a Montrealu Canadiens, celkovo má na konte 865 zápasov v NHL a 656 bodov za 202 presných zásahov a 454 asistencií. 

 

Roy hral v poslednej sezóne za St. Louis, kde v 75 stretnutiach dosiahol 37 bodov za deväť gólov a 28 asistencií. Predtým pôsobil aj vo Vancouveri, Dallase a dlhé roky bol oporou Buffala. 

 

V Nashville trocha zariskovali. Ribeiro, Roy a nedávna akvizícia Olli Jokinen budú prvými troma centrami, štvrtým by mal byť Paul Gaustad, ktorého ročný príjem 3,25 milióna dolárov je vyšší ako súčet zmlúv dvoch čerstvých posíl. V lete Predators angažovali šesť nových útočníkov a prakticky obmenili ofenzívne formácie. "Ideme do rizika, ale veríme, že budeme za to odmenení," uviedol generálny manažér Predators David Poile. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies