NHL: Shanahan sa stal novým prezidentom Toronta

NETKY.SK • 12 Apríl 2014, 12:28 • 2 min
NHL: Shanahan sa stal novým prezidentom Toronta

TORONTO - Legendárny útočník Detroitu Brendan Shanahan skončil v pozícii viceprezidenta hokejovej NHL pre hráčsku bezpečnosť a hokejové operácie a od piatka je novým prezidentom a alternatívnym guvernérom klubu Toronto Maple Leafs. Na pozícii ligového šéfa pre hráčsku bezpečnosť ho dočasne nahradí Stephane Quintal, jeho doterajší zástupca.

slovakia

left justify in out

Jeden z najslávnejších klubov NHL Maple Leafs v tejto sezóne opäť nepostúpil do play-off a to najmä vinou slabej koncovky základnej časti a ôsmich prehier v sérii od polovice marca. Toronto sa kvalifikovalo do bojov o Stanleyho pohár len jediný raz za ostatných deväť ročníkov NHL. Pritom tento klub má na konte 13 triumfov v play-off prestížne profiligy, zatiaľ posledný z roku 1967.  

 

Nový člen vedenia klubu Shanahan odohral v NHL 22 sezón, počas ktorých strelil 656 gólov a trikrát sa s Detroitom tešil z triumfu v Stanleyho pohári (1997, 1998, 2002). Je jediným hráčom v histórii NHL, ktorý dosiahol viac ako 600 gólov a zároveň 2000 trestných minút. Čerstvý člen Siene slávy NHL ukončil svoju kariéru v roku 2009, stal sa viceprezidentom súťaže a v roku 2011 aj šéfom disciplinárky NHL. Informácie zverejnil web ligy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies