NHL: Séria Chicaga ako zo zlého sna! Hossa, Pánik aj Jurčo k dispozícii na MS

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 08:45 • 2 min
NHL: Séria Chicaga ako zo zlého sna! Hossa, Pánik aj Jurčo k dispozícii na MS

NEW YORK - Najúspešnejší tím základnej časti Západnej konferencie NHL 2016/2017 si v tohtoročnom play-off ani raz neškrtol a je prekvapujúco rýchlo von z hry o Stanleyho pohár. Hokejisti Nashville prvý raz v klubovej histórii vyradili súpera 4:0 na zápasy, a to Chicago so slovenskými útočníkmi Mariánom Hossom a Richardom Pánikom (Tomáš Jurčo nenastúpil, pozn.).

slovakia

left justify in out

Predators zdolali Blackhawks vo štvrtkovom štvrtom dueli 4:1 a do konferenčného semifinále postúpili v najkratšom možnom čase. V ňom bude ich súperom pravdepodobne St. Louis, ktoré vedie nad Minnesotou 3:1 na zápasy. Chicago je tretím tímom v dejinách NHL, ktorý ako najlepší klub konferencie v základnej časti následne nevyhral vo vyraďovačke ani duel.

"Klobúk dolu pred naším súperom. Hrali výborne, ale stále si myslím, že sme na nich nezatlačili tak, ako to bolo potrebné. Vo viacerých situáciách nám chýbala kontrola puku, prehrávali sme súboje jeden na jedného, neboli sme dôrazní pred bránkou a málo strieľali. A toto všetko bolo v našom podaní nákazlivé. Mali sme to odohrať lepšie," vravel tréner Chicaga Joel Quenneville na webe NHL. "Je ťažké vyrovnať sa s takouto rýchlou prehrou. Už aj vzhľadom na to, že v našej kabíne máme dosť hráčov, ktorí zažili v play-off úplne opačný pocit, teda cestu až do konca. S týmto hráčskym potenciálom sme mali dosiahnuť viac," povedal kapitán Blackhawks Jonathan Toews.

Dôležitým stavebným kameňom úspechu Predators bol brankár Pekka Rinne, ktorý v štyroch zápasoch pustil za svoj chrbát len tri puky a dovedna zaznamenal 123 zásahov s priemernou úspešnosťou 97,6% a priemerom 0,70 inkasovaného gólu. "Je to dobrý pocit. Bol som dostatočne sebavedomý počas celej série. Najmä v zápasoch čislo 1 a 3 som to prežíval najviac. Vyhrali sme prvý zápas u nich a potom aj prvý doma, keď sme dovŕšili obrat v predĺžení. V tom bol najväčší rozdiel, že sme hľadali a našli cestu k víťazstvu aj vtedy, keď nám to nešlo," povedal Pekka Rinne.

Oilers vedú nad Sharks 3:2 a už v sobotu na ľade súpera môžu rozhodnúť o svojom postupe do 2. kola.

Štvrťfinále play-off NHL - štvrtok (na štyri víťazstvá) - súhrn:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Montreal - New York Rangers 2:3 po predĺžení (2:1, 0:1 0:0 - 0:1) - stav série 2:3
Góly: 13. Lehkonen (Beaulieu, Galchenyuk), 17. Gallagher (A. Markov, Lehkonen) - 16. Fast (Zibanejad), 39. Skjei (Rick Nash, Vesey), 75. Zibanejad (Kreider)

Pittsburgh - Columbus 5:2 (1:0, 2:2, 2:0) - konečný výsledok série 4:1, Pittsburgh postúpil do konferenčného semifinále
Góly: 10. Kessel (J. Schultz, Malkin), 22. Rust (Kessel, Malkin), 24. Rust (Hainsey), 46. Crosby (Malkin, Kessel), 47. S. Wilson (Daley, Sheary) - 30. W. Karlsson (Gagner), 33. Jenner (S. Jones, Catkinson)

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Nashville - Chicago 4:1 (0:0, 1:0, 3:1) - konečný výsledok série 4:0, Nashville postúpilo do konferenčného semifinále
Góly: 10. Josi (Ellis, Johansen), 49. Sissons (Arvidsson, Ellis), 51. Josi (Sissons, Watson), 59. Arvidsson (F. Forsberg, Subban) - 55. Toews (Panarin, P. Kane)
Marián Hossa 18:48 min, 2 strely, -2 body, Richard Pánik (obaja Chicago) 15:57 min, 2 strely, 2 tr. min, 2 "hity", -1
bod

Edmonton - San Jose 4:3 po predĺžení (1:2, 1:1, 1:0 - 1:0) - stav série 3:2
Góly: 6. Maroon (Benning), 39. Letestu (Draisaitl, McDavid), 58. Klefbom (Desharnais, Benning), 69. Desharnais (Draisaitl, SEKERA) - 11. Bödker (Tierney, Sörensen), 16. Marleau (J. Thornton, Dillon), 29. Schlemko (Bödker, J. Ward)
Andrej Sekera (Edmonton) odohral 28:04 min, 1 asistencia, 3 strely, 3 zblokované strely, -2 body


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies