NHL: Selänneho osmičku vyradia v Anaheime ako prvú

NETKY.SK • 11 December 2014, 16:16 • 2 min
NHL: Selänneho osmičku vyradia v Anaheime ako prvú

ANAHEIM - Fín Teemu Selänne sa stane prvým hokejistom v histórii Anaheimu Ducks, ktorého číslo vyradia z kolekcie dresov.

slovakia

left justify in out

Pod strop Honda Centra sa dostane osmička fínskeho blesku 11. januára pred súbojom s Winnipegom. Počas celého januárového týždňa sa uskutočnia v Anaheime viaceré akcie na pripomenutie Selänneho kariéry.

 

Rodák z Helsínk začal s kariérou v miestnom Jokerite, potom jeho kroky smerovali do zámoria. V NHL si obliekal dresy Winnipegu, San Jose, Colorada a Anaheimu. S posledným menovaným tímom sa v roku 2007 radoval z triumfu v Stanleyho pohári. V profilige odohral dovedna 1451 duelov. V Anaheime je historicky najlepším v tabuľkách strelcov, asistencií, kanadských bodov, odohraných zápasov i ďalších ofenzívnych štatistík. S 1457 bodmi je pätnásty v ligovej histórii, so 684 gólmi je jedenástym najlepším strelcom NHL. 

 

Na medzinárodnej úrovni reprezentoval Fínsko v 96 stretnutiach. Na konte má jednu striebornú a tri bronzové medaily zo zimných olympijských hier a po jednom striebre a bronze z majstrovstiev sveta. Informácie zverejnil web Sports Illustrated. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies