NHL: Sekera už na 100 percent počíta s výmenou

NETKY.SK • 24 Február 2015, 10:55 • 2 min
NHL: Sekera už na 100 percent počíta s výmenou

RALEIGH - Slovenský hokejista Andrej Sekera tuší, že jeho dni v klube NHL Carolina Hurricanes sú zrátané, a počíta s výmenou. Pred uzávierkou prestupov je azda najžiadanejším artiklom na trhu.

slovakia

left justify in out

"Na sto percent," odpovedá podľa slovenskej verzie webu NHL Sekera na otázky o tom, či počíta s výmenou. Sekera v tejto sezóne zarába 1,75 milióna dolárov, v 56 dueloch nazbieral devätnásť bodov. V defenzíve hrá spoľahlivo a nerobí vážne chyby. "Nemám nad tým kontrolu, takže sa o to nezaujímam. Klub sa bude snažiť urobiť čo najlepšiu výmenu, aby z toho mal čo najviac. Netuším, kam pôjdem, kto im čo ponúkne. Rozhodovať sa budú podľa najlepšej ponuky. Zatiaľ nemám od klubu žiadne informácie. Myslím si, že sa to dozviem v rovnakej chvíli ako ostatní. Hrám normálne ako pred tým, snažím sa hrať hokej, ktorý som hral doteraz a zatiaľ sa snažím odvádzať čo najlepšie výkony za Carolinu," uviedol pre slovenskú verziu webu NHL Sekera, ktorý do tímu Hurricanes prišiel počas draftu 2013 z Buffala. V prvej sezóne za Carolinu nazbieral v 74 stretnutiach 44 bodov. "Carolina je príjemné miesto pre život. Nie je veľké, ani malé. Je tam veľa zelene. Je tam čo robiť aj mimo hokej, je to veľmi športové mesto. Veľa basketbalu, amerického futbalu aj hokeja. Je to tam pekné, zvykol som si, ale vyzerá to, že môj pobyt sa tam chýli ku koncu. S tým nič nenarobím, život ide ďalej," pokrčil podľa NHL.com/sk ramenami. O jeho služby majú podľa informácií zámorských médií záujem Los Angeles, Detroit, Dallas či New York Rangers.


Hurricanes si tento rok pravdepodobne nezahrajú v play-off, na priečky zaručujúce účasť vo vyraďovacích bojoch už dosť strácajú. Doplácajú najmä na zlý úvod sezóny, keď v októbri prehrali osem duelov v rade. "Nedávame veľa gólov, keď, tak vyhráme o jeden. Na začiatku sezóny sme prehrali veľa zápasov. Potom sa to zlepšilo, začali sme hrať lepšie, ale kde sme v tabuľke, to hovorí za všetko," tvrdí podľa slovenskej verzie NHL.com Sekera, ktorý v NHL nastúpil na 469 duelov.


V minulosti rodák z Bojníc často reprezentoval Slovensko na svetovom šampionáte, má aj titul vicemajstra sveta 2012. Tohtoročný šampionát bude v máji v Prahe a Ostrave. Či sa na ňom predstaví aj skúsený obranca, je zatiaľ vo hviezdach. "Netuším, kde budem a kedy sa mi skončí sezóna. Rád by som hral v nejakom tíme play-off," povedal pre NHL.com/sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona