NHL: Sekera bodom pomohol k výhre Caroliny nad Halákovým St. Louis

NETKY.SK • 1 Február 2014, 08:35 • 2 min
NHL: Sekera bodom pomohol k výhre Caroliny nad Halákovým St. Louis

NEW YORK - Hokejisti Caroliny Hurricanes zvíťazili v zápase NHL na domácom ľade nad St. Louis Blues 3:1 aj vďaka asistencii slovenského obrancu Andreja Sekeru.

slovakia

left justify in out

Pre zadáka domácich to bola už 23. asistencia v ročníku. V bránke hostí sa predstavil slovenský gólman Jaroslav Halák, ktorý kryl 28 z 30 striel a inkasoval dva góly.

V newyorskom derby v Madison Square Garden vyhrali Rangers nad Islanders 4:1 a zaknihovali proti rivalovi druhú výhru za posledné tri dni, keď tohto súpera zdolali aj v stredu na bejzbalovom štadióne Yankee (2:1). Slovenský obranca Islanders Ľubomír Višňovský odohral vyše 20 minút, do štatistík si zapísal dva mínusové body.
 
Detroit zdolal Washington doma 4:3 po samostatných nájazdoch, dvojica Slovákov v domácom drese Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo sa bodovo nepresadila. Tatar nepremenil ani jeho pokus v nájazdoch, ktoré rozhodla až siedma séria, v ktorej uspel krídelník Patrick Eaves. Do brány Red Wings sa po trojzápasovej absencii pre zranení kolena vrátil Jimmy Howard, hosťom nepomohli ani gól a asistencia Rusa Alexandra Ovečkina.
     
New Jersey prehralo po predĺžení v Nashville 2:3, "diablom" nestačili ani gól a asistencia českého veterána Jaromíra Jágra. O triumfe domácich rozhodol dvoma gólmi, vrátane toho rozhodujúceho v predĺžení, obranca Shea Weber.

Výsledky:

NY Rangers - NY Islanders 4:1
Carolina - St. Louis 3:1 (za domácich A. Sekera 0+1 - za hostí J. Halák kryl 28 striel)
Winnipeg - Vancouver 4:3
Nashville - New Jersey 3:2 pp
Detroit - Washington 4:3 pp a sn



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies