NHL: Sekera asistoval pri víťaznom góle, Detroit nehral

NETKY.SK • 20 December 2016, 08:23 • 2 min
NHL: Sekera asistoval pri víťaznom góle, Detroit nehral

PHILADELPHIA - Slovenský obranca Andrej Sekera sa asistenciou pri víťaznom góle podieľal na triumfe hokejistov Edmontonu v St. Louis 3:2 po predĺžení v pondelkovom zápase NHL.

slovakia

left justify in out

V 63. min Sekera vybojoval puk v hĺbke obranného pásma, zatiahol do útočnej tretiny a prihral kapitánovi Connorovi McDavidovi. Najproduktívnejší hráč NHL ho posunul na hokejku Ryana Nugenta-Hopkinsa a ten rozhodol o triumfe Oilers na ľade Blues. Tridsaťročný bojnický rodák Sekera si vylepšil svoju tohtosezónnu produktivitu na 16 bodov, z ktorých je 12 asistencií. "Andrej Sekera to urobil výborne a keď má Connor puk na hokejke v dobrej príležitosti, potom to väčšinou dobre zahrá. Bolo to dnes pre nás tvrdo vybojované víťazstvo," uviedol Ryan Nugent-Hopkins na webe NHL.


Z päťzápasového programu NHL bol napokon štvorzápasový, keďže duel Carolina - Detroit odložili pre poruchu chladiaceho systému v PNC Arene v dejisku stretnutia Raleighu.


Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo (obaja Detroit) sa teda do hry nedostali, rovnako ako zranený obranca Martin Marinčin, ktorý chýbal v drese Toronta. Maple Leafs prehrali doma s Anaheim Ducks 2:3. "Ospravedlňujeme sa fanúšikom, ktorí sa tešili, že si pozrú predĺženie bodovej série Hurricanes na domácom ľade. Zastavil nás mechanický problém na chladiacom zariadení, ktoré udržuje ľad v pevnom stave. Verím, že čoskoro budeme môcť oznámiť nový dátum tohto stretnutia a tým, ktorí si zakúpili vstupenky na dnešný zápas, vyjdeme iným spôsobom v ústrety," uvádza sa v stanovisku prezidenta Hurricanes Dona Waddela.


Všetky štyri stretnutia sa v pondelok skončili víťazstvami hostí, keďže Calgary uspelo na ľade Arizony 4:2 a Nashville si poradil vo Philadelphii po nájazdoch 2:1. Obranca Ryan Ellis sa postaral o to, že Predators vyhrali prvýkrát v tejto sezóne zápas po skončení riadneho hracieho času. Ellis prekonal Steva Masona jednoduchou strelou už v prvej sérii nájazdov. "Každý máme nejaký ten pohyb, ktorý z času na čas nacvičujeme. Rozhodol som sa pre tento spôsob a zafungovalo to," uviedol Ellis.

Pondelkové sumáre NHL:

Philadelphia - Nashville 1:2 po sam. nájazdoch (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 11. MacDonald (Voráček, Provorov) - 52. Forsberg (Irwin, Ekholm), rozhod. nájazd Ellis

Toronto - Anaheim 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Góly: 28. Matthews (Zajcev, Hyman), 52. Kadri (Hunwick) - 39. Getzlaf (Vatanen, Fowler), 42. Ritchie (Kase), 54. Fowler (Kesler)

St. Louis - Edmonton 2:3 po predĺž. (2:1, 0:0, 0:1 - 0:1)
Góly: 5. Brodziak (Shattenkirk), 13. Tarasenko (Fabbri, Parayko) - 12. Pitlick (Draisaitl), 46. Maroon (Davidson, Draisaitl), 63. Nugent-Hopkins (McDavid, SEKERA)
Andrej Sekera (Edmonton) odohral 23:59 min, 1 asistencia, 1 strela, 1 mínuska, 1 hit, 2 zblokované strely

 

 

Arizona - Calgary 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)

Góly: 6. Dvorak (Jooris), 50. White (Dvorak) - 29. Backlund (Hamilton, Tkachuk), 41. Brouwer (J. Gaudreau, Versteeg), 53. Versteeg (Monahan, Brouwer), 59. Brodie (Tkachuk)

Carolina - Detroit - zápas sa nehral, dôvodom bola nefunkčnosť chladiaceho systému v PNC Arene v dejisku zápasu Raleighu

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona