NHL: San Jose nedalo šancu Nashvillu, je vo finále konferencie

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 08:37 • 2 min
NHL: San Jose nedalo šancu Nashvillu, je vo finále konferencie

SAN JOSE - Štvrtkový rozhodujúci siedmy zápas semifinálovej série medzi hokejistami San Jose a Nashville bol jednoznačnou záležitosťou domácich Sharks, ktorí triumfovali hladko 5:0 a postúpili do finále Západnej konferencie NHL. V ňom na nich čaká St. Louis Blues.

slovakia

left justify in out

"Žraloci" sa štvrtý raz v klubovej histórii dostali tak ďaleko, premiérovo od roku 2011. Na Stanleyho pohár, tak ako ich finálový súper, však stále čakajú.

Základ štvrtkového víťazstva položili zverenci trénera Petra DeBoera už v prvej tretine, ktorú vyhrali 2:0. Logan Couture potom vyšperkoval vydarenú sériu svojím šiestym gólom do siete Predators, pri štvrtom a piatom presnom zásahu asistoval a zo siedmich zápasov vyťažil jedenásť bodov. Vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu. Kanadský brankár Martin Jones dosiahol svoj prvý shutout v play-off, zlikvidoval všetkých dvadsať pokusov súpera. Jeho náprotivok Pekka Rinne inkasoval päťkrát z 26 striel a v tretej tretine prenechal miesto Carterovi Huttonovi.

Prvý zápas finálovej série hranej rovnako na štyri víťazstvá sa uskutoční v nedeľu 15. mája v St. Louis. Už v piatok sa rozpútajú boje v rovnakej fáze vyraďovacej časti aj vo Východnej konferencii, keď Pittsburgh v úvodnom dueli hostí Tampu Bay. Oba tieto kluby už v minulosti získali Stanleyho pohár.

Semifinále play-off NHL - štvrtok (hralo sa na štyri víťazstvá):

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

San Jose - Nashville 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) - konečný výsledok série 4:3, San Jose postúpilo do konferenčného finále
Góly: 10. Pavelski (Marleau, J. Thornton), 17. J. Ward (M. Karlsson, Vlasic), 21. Couture, 41. J. Thornton (Couture), 44. Marleau (Couture, Vlasic)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies