NHL: San Jose i Colorado zdolali popredné tímy Východu

NETKY.SK • 22 Október 2013, 07:53 • 2 min
NHL: San Jose i Colorado zdolali popredné tímy Východu

DETROIT - Hokejisti San Jose sú aj po pondelku lídrami zámorskej NHL. V súboji vedúcich mužstiev Atlantickej a Pacifickej divízie vyhrali na ľade Detroitu 1:0 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Brankársky duel medzi domácim Jimmym Howardom a hosťujúcim Anttim Niemim rozhodol v druhej sérii rozstrelu Logan Couture, ktorý bol počas celého dlhého večera v Detroite jediným úspešným strelcom. Niemi mal 24 úspešných zákrokov a tešil sa z 24. shutoutu v kariére. Dvakrát chytil aj strely Tomáša Tatara, ktorý dostal šancu v drese Detroitu druhýkrát v sezóne. Slovák strávil na ľade 12:07 min. Domáci gólman Jimmy Howard napokon po sedemnástom čistom konte kariéry, ktoré dosiahol 27 zákrokmi, radosť nemal. Sharks bodovali v každom z deviatich zápasov sezóny, osemkrát vyhrali. 

San Jose má v tabuľke NHL jednobodový náskok pred Coloradom, ktoré vedie Centrálnu divíziu. Avalanche v pondelok eliminovali najproduktívnejší útok súťaže a na ľade vedúceho tímu Metropolitnej divízie Pittsburghu vyhrali 1:0. Pre Penguins to bola druhá prehra v ročníku. Jediný gól duelu strelil v druhej tretine Gabriel Landeskog. Brankár Avalanche Jean-Sebastien Giguere si pripísal 34 úspešných zákrokov a druhé čisté konto z troch štartov v ročníku. Colorado hralo obetavo, jeho hráči zblokovali 18 pokusov súpera a ubránili Sidneyho Crosbyho, ktorý nebodoval prvýkrát v sezóne. Do ofenzívy sa veľmi nehrnulo, gólmana Marca-Andrého Fleuryho ohrozilo len štrnásťkrát. 

Hokejisti Calgary prerušili sériu neúspechov s Los Angeles, s ktorým prehrali v minulej sezóne všetky tri zápasy a v pondelok na ľade Kings vyhrali 3:2. Obranca TJ Brodie sa tešil z prvého presného zásahu v presilovke 30 sekúnd pred koncom tretej tretiny a rozhodol o osude duelu. 

Výsledky pondelkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 

Pittsburgh - Colorado 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) 
Gól: 26. Landeskog (R. Wilson, Sarich) 



Detroit - San Jose 0:1 po sam. nájazdoch 
rozhodujúci sam. nájazd Couture 



Los Angeles - Calgary 2:3 (1:0, 1:2, 0:1) 
Góly: 19. Doughty (D. Brown, J. Williams), 37. J. Carter (M. Richards) - 23. Cammalleri (Hudler, Giordano), 34. Monahan (Cammalleri, Giordano), 60. Brodie (Hudler, Stempniak) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona