NHL: S Howeom sa lúčili tisícky fanúšikov, poctu mu zložili Gretzky i Bowman

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 08:40 • 2 min
NHL: S Howeom sa lúčili tisícky fanúšikov, poctu mu zložili Gretzky i Bowman

DETROIT - Detroitska Joe Louis aréna sa v utorok lúčila s členom hokejovej Siene slávy Gordiem Howeom. Legendárny Kanaďan zomrel minulý piatok vo veku 88 rokov. Rozlúčiť sa s ním prišli tisícky fanúšikov a viaceré osobnosti zámorského hokeja.

slovakia

left justify in out

Rakvu postupne niesli Wayne Gretzky, Scotty Bowman či Al Kaline. "Bola to jedna z najväčších pôct v mojom živote. Gordie bol pre mňa všetkým," povedal Gretzky pre agentúru AP. K vyradenému dresu s číslom 9 nosili fanúšikovia veľké množstvo ruží. Počas rozlúčky s legendou si mohli pozrieť archívne zábery zo začiatkov jeho kariéry až po jej záver.

 

"Mal toľko energie, bol perfektný. Ak ste chceli dostať hráča do formy, tak vzorom bol Gordie," vyjadril sa na jeho adresu tréner Bowman. "Keď som mal sedem alebo osem rokov, tak som chodil do kaderníctva, kde som si chcel nechať spraviť strih po vzore Gordieho Howea. Bol som do neho v mladom veku zamilovaný," uviedol Gretzky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies