NHL: Ružičkov prvý gól na výhru proti San Jose nestačil, Islanders prerušili katastrofálnu šnúru 11 prehier

NETKY.SK • 8 December 2021, 11:17 • 2 min
NHL: Ružičkov prvý gól na výhru proti San Jose nestačil, Islanders prerušili katastrofálnu šnúru 11 prehier

NEW YORK – Slovenský center Adam Ružička sa prvýkrát presadil v najnáročnejšej hokejovej lige sveta. Bohužiaľ, jeho gól do siete San Jose nepomohol k výhre Calgary, ktoré podľahlo 3:5. Chára a jeho Islanders prerušili šnúru 11 prehier.

slovakia

left justify in out

Ružička s debutovým gólom

Ružička v piatej minúte druhej tretiny dorazil do bránky strelu Chrisa Taneva a zvýšil vedenie "plameňov" na 3:1, hostia však o sľubný náskok prišli. Sharks strelili štyri góly za sebou, ich víťazstvo spečatil do prázdnej bránky český útočník Tomáš Hertl, ktorý tak uzavrel hetrik. Dvadsaťdvaročný Ružička sa dočkal gólu v druhom zápase sezóny a piatom v kariére. V troch minulosezónnych dueloch raz asistoval. Podľa nhl.com sa stal 70. slovenským hokejistom, ktorý skóroval v zámorskej profilige a štvrtým v tejto sezóne.

 

Ružička nastúpil na centri štvrtej formácie s veteránmi Bradom Richardsonom a Trevorom Lewiosom. Na ľade bol 9 minút a 8 sekúnd, zaznamenal plusový bod, pripísal si 3 strely na bránku a jeden hit. “Plamene” vyslali na bránku San Jose až 43 striel, ale okrem Hertla bol hrdinom domácich aj brankár Adin Hill.

 

 

Islanders sa konečne prebrali a zdolali rovnako sa trápiacich Senátorov

Hráči New Yorku Islanders sa po jedenástich prehrách otriasli na ľade Ottawy Senators, ktorú zdolali 5:3. Obranca Zdeno Chára odohral za "ostrovanov" 19:14 minúty, pripísal si plusový bod, dve trestné minúty a päť hitov (najviac spomedzi všetkých hráčov na ľade). “Ostrovania” vyhrali prvýkrát od 6. novembra. “Je neuveriteľné, čím sme si za uplynulý mesiac prešli. Nikdy sme nič podobné nezažili. Museli sme sa z toho dostať a som rád, že to konečne vyšlo. V šatni bola hneď iná atmosféra,” povedal pre nhl.com tréner NYI Barry Trotz.

 

Islanders v minulom mesiaci odložili pre covid dva zápasy s mestský rivalom Rangers a Philadelphiou. Dvomi gólmi prispel k víťazstvu Islanders útočník Anders Lee, Oliver Wahlstrom a Kieffer Bellows mali bilanciu 1+1.

 

 

Rangers zdolali Chicago vysoko 6:2

Vo výborných výkonoch pokračuje iný newyorský tím. Rangers triumfovali na ľade Chicaga Blackhawks 6:2 a natiahli víťaznú sériu už na 7 duelov. Zažiaril ruský útočník Artemij Panarin, ktorý strelil 2 góly a pridal 2 asistencie a dostal sa cez métu 500 bodov v NHL. Tridsaťročný krídelník ich v 457 zápasoch nazbieral 503. “Bol dnes neskutočný. Odohral veľký zápas,” chválil svojho spoluhráča Mika Zibanejad.

 

Panarinovi sa proti Chicagu, kde začínal v NHL, darí. V prvom zápase tejto sezóny prispel k víťazstvu 3:2 gólom a dvomi asistenciami. Víťazstvo “jazdcov” vychytal Alexandar Georgiev, ktorý pri zranení Igora Šesťorkina nastúpil druhýkrát za sebou, chrbát mu na striedačke kryl slovenský brankár Adam Húska. Zápas po nepríjemnom hite Jacoba Troubu nedohral útočník “jastrabov” Jujhar Khaira, ktorý opustil ľadovú plochu na nosidlách. Brankár Chicaga Marc-Andre Fleury nastúpil na svoj 900. zápas v NHL. Už len jeden úspech ho delí od dosiahnutia 500 víťazstiev v profilige, čo v histórii súťaže dosiahli len Martin Brodeur (691) a Patrick Roy (551).

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies