NHL: Ružička pomohol dvomi asistenciami k výhre Calgary, Thompson zažil 5-gólový večer

NETKY.SK • 8 December 2022, 10:53 • 2 min
NHL: Ružička pomohol dvomi asistenciami k výhre Calgary, Thompson zažil 5-gólový večer

NEW YORK - Slovenský hokejista Adam Ružička sa v noci na štvrtok podieľal v NHL dvomi asistenciami na domácom víťazstve Calgary nad Minnesotou 5:3. Predviedol druhý viacbodový výkon za uplynulé tri zápasy, celkovo má v tejto profiligovej sezóne na konte 15 bodov (6+9) v 16 vystúpeniach. Hlavnou postavou nočného programu bol útočník Buffala Tage Thompson, ktorý sa pri triumfe 9:4 v Columbuse blysol piatimi gólmi a pridal aj jednu asistenciu.

slovakia

left justify in out

Ružička mal prsty aj vo víťaznom góle

 

Ružička v zápase s Wild zaznamenal prvú asistenciu v 22. minúte. Bekhendové zakončenie mu síce nevyšlo, no puk upratal do odkrytej siete spoluhráč Blake Coleman a vyrovnal na priebežných 2:2. V tretej tretine mal slovenský útočník prsty aj vo víťaznom góle Rasmusa Anderssona, ktorý padol iba 12 sekúnd po vyrovnaní Flames na 3:3. Ružička výborne napádal v útočnom pásme, získal puk pre Colemana a jeho prihrávku využil na gól produktívny švédsky obranca. Dvadsaťtriročný Ružička si počas 13:59 min. na ľade pripísal aj dva plusové body a jeden hit. Andersson (1+2) a Elias Lindholm (0+3) sa na triumfe podieľali tromi bodmi, Tyler Toffoli skóroval dvakrát. "Plamene" vyhrali tretí zápas za sebou. Prvý gól Minnesoty strelil Kirill Kaprizov a vytvoril nový klubový rekord, keď skóroval v siedmom zápase v rade. Ruský krídelník natiahol svoju bodovú sériu už na 13 stretnutí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Calgary Flames (@nhlflames)

 

V Columbuse zažiaril pri hladkom víťazstve Buffala center hostí Thompson, ktorý zažil šesťbodový zápas. Štyri zo svojich piatich gólov pritom nastrieľal už v prvej tretine, ktorú vyhrali Sabres 6:0. Americký útočník dal štyri góly za 16 minút a 40 sekúnd od úvodného buly, v celej histórii NHL sa to rýchlejšie podarilo iba Joeovi Maloneovi (8:45) v drese Hamiltonu Tigers vo februári 1921. Thompson vyrovnal ligový rekord v počte gólov za jednu tretinu, stal sa iba štvrtým hráčom, ktorý skóroval štyrikrát hneď v prvej tretine. Pred ním to dokázali Slovák Peter Bondra (1994), Grant Mulvey (1982) a spomínaný Malone (1921).

 

 

Thompson sa stal iba druhým hráčom Sabres s piatimi gólmi v jednom zápase, zopakoval výkon Davea Andreychuka z roku 1986. "Je to jedna z tých nocí, keď sa vám vydarí všetko, pomohli mi v tom spoluhráči. Bol to zábavný zápas. Určite je to uspokojujúci pocit. Strávil som veľa rokov prácou, aby som sa dostal do tohto bodu, a byť za to odmenený je výborný pocit. Zanechá vás to ešte hladnejším. Viem, že som toho teraz schopný. Som nadšený z toho, že som zažil takýto večer. Chcem pokračovať v raste a naďalej testovať svoje schopnosti," povedal Thompson. Darilo sa celému prvému útoku Buffala, Alex Tuch si pripísal gól a tri asistencie, Jeff Skinner nazbieral štyri asistencie.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies