NHL: Roman Hamrlík končí aktívnu hráčsku kariéru

NETKY.SK • 21 Október 2013, 09:02 • 2 min
NHL: Roman Hamrlík končí aktívnu hráčsku kariéru

MONTREAL - Český hokejový obranca Roman Hamrlík končí s aktívnou hráčskou kariérou. Pre Zlínsky deník to uviedol jeho brat Martin Hamrlík, niekdajší bek extraligového Zlína.

slovakia

left justify in out

"Dalo sa to čakať, že to skončí. Už nechcel ísť inde. Bol zvyknutý na určitú úroveň a cestovanie. Už by sa len trápil,“ povedal 40-ročný M. Hamrlík o svojom o rok mladšom súrodencovi Romanovi, ktorý by mal svoje rozhodnutie oznámiť v najbližších dňoch na tlačovej konferencii v Montreale.

Roman Hamrlík debutoval v zámorskej NHL už v sezóne 1992/1993 v tíme Tampa Bay Lightning ako draftová jednotka z roku 1992. Neskôr hral aj za mužstvá Edmonton Oilers, New York Islanders, Calgary Flames, Montreal Canadiens, Washington Capitals a naposledy New York Rangers. Na svojom konte má 1395 duelov základnej časti profiligy s bilanciou 155 gólov a 483 asistencií. V play-off pridal 113 štartov a v nich 3 presné zásahy a 38 gólových prihrávok. Olympijský víťaz z Nagana 1998 okrem NHL hral v Európe len za rodný Zlín, na začiatku zámorskej kariéry nastúpil dvakrát v IHL za celok Atlanta Knights.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies