NHL: Richard Pánik skončil v Chicagu! Poslali ho do najslabšieho tímu zámorskej ligy

NETKY.SK • 11 Január 2018, 07:49 • 2 min
NHL: Richard Pánik skončil v Chicagu! Poslali ho do najslabšieho tímu zámorskej ligy

CHICAGO - Slovenský hokejový útočník Richard Pánik už nie je hráčom klubu zámorskej NHL Chicago Blackhawks.

slovakia

left justify in out

Vedenie "jastrabov" ho totiž v stredu vymenilo do konkurenčnej Arizony. Spolu s 26-ročným martinským krídelníkom ku Coyotes putuje aj obranca Laurent Dauphin, opačným smerom idú útočník Anthony Duclair a bek Adam Clendening. Referuje o tom oficiálny web kanadsko-americkej profiligy. Slovenský hokejista sa dostal do zatiaľ najmenej úspešného tímu aktuálnej sezóny, Arizona totiž v 43 stretnutiach nazbierala iba 26 bodov.

"Myslím si, že som mal skutočne vydarený tréningový kemp a začal som celkom solídne. Potom ale prišla strata formy. Tá bola dlhšia, než som čakal a trvalo dlho, kým som sa z nej vyhrabal. A to ma stálo prácu v Chicagu," povedal Pánik po výmene. V Arizone veria, že sa 26-ročný krídelník opäť strelecky rozbehne.

 

"Môj plán je hrať moju hru. Myslím si, že v uplynulých stretnutiach som hral skutočne dobre. Chcel by som na tejto ceste vytrvať, každý večer podať čo najlepší výkon a pomôcť môjmu novému tímu povyhrávať zápasy. Na to sa budem sústrediť," dodal pre nhl.com.

 

img


Richard Pánik odohral v tejto sezóne za Chicago 37 duelov s bilanciou 6 gólov a 10 asistencií. V noci na stredu sa mu podarilo skórovať prvýkrát od 21. októbra, presného zásahu v NHL sa dočkal po 80 dňoch. K Blackhawks prišiel Pánik v januára 2016 z Toronta, predtým hral aj za Tampu Bay. Zatiaľ najúspešnejšou bola pre Pánika predchádzajúca sezóna, v ktorej si pripísal 22 gólov a rovnaký počet asistencií (v play-off pridal jednu gólovú prihrávku, pozn.).

 

Účastník troch seniorských MS či ZOH 2014 doteraz v NHL nazbieral rovných 300 štartov, strelil v nich 53 gólov a pridal aj 54 asistencií. V play-off o Stanleyho pohár pridal 12 zápasov (0+4). Richard Pánik má v zámorskej profilige zmluvu do leta 2019, keďže kontrakt na dva roky podpísal v máji 2017.
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies