NHL: Réway sa v Montreale uviedol asistenciou

NETKY.SK • 11 September 2017, 11:22 • 2 min
NHL: Réway sa v Montreale uviedol asistenciou

Toronto - Do zápasu nastúpil slovenský hokejový útočník po šestnástich mesiacoch. V drese Montrealu sa predstavil na turnaji nováčikov.

slovakia

left justify in out

Martin Réway má za sebou prvý zápas po dlhých šestnástich mesiacoch, ktorý okorenil návrat na ľad jednou asistenciou. Dvadsaťdvaročný talentovaný pražský rodák duel absolvoval vo farbách klubu zámorskej NHL Montreal Canadiens na turnaji nováčikov v Toronte. Ostatný viac ako rok Martin Réway absentoval na súťažnom ľade pre problémy so srdcovým svalom a imunitným systémom.

"Moje nohy sú poriadne unavené, ale to som očakával. Nehral som viac ako rok, no som presvedčený, že každým dňom sa to teraz bude zlepšovať," povedal slovenský hokejista podľa denníka Montreal Gazzette. Návrat k hokeju bol pre Réwaya víťazný, jeho tím zdolal domáce Toronto 5:2. "Niekoľkokrát prišiel na striedačku poriadne unavený, no bolo na ňom vidieť že hokejové schopnosti a vízie má. Sú to veci, ktoré sa nemožno naučiť," prezradil na adresu slovenského mladíka Martin Lapointe, šéf hráčskeho úseku v Montreale Canadiens. V súboji s Ottawou Montreal podľahol vysoko 2:8.

V roku 2013 bol Réway draftovou voľbou Montrealu vo štvrtom kole, celkovo 116. vybraným hokejistom. Od ukončenia pôsobenia v tíme Gatineau Olympiques v rámci kanadskej juniorskej ligy QMJHL strávil dve sezóny v Európe. Pôsobil v drese pražskej Sparty a okúsil aj švajčiarsku najvyššiu súťaž (HC Fribourg-Gottéron). V ročníku 2016/2017 pre spomenuté zdravotné problémy neodohral ani jeden zápas.

Réway sa do kempu nováčikov Habs zapojil vo štvrtok. "Viem, že bude veľmi ťažké sa vrátiť, ale tvrdo pracujem a trénujem," povedal Réway po príchode do tímu Canadiens. Pred minuloročným prípravným kempom Montrealu Canadiens ochorel, následne strávil dlhý čas v nemocnici. Od lekárov Canadiens dostal pred piatimi mesiacmi povolenie korčuľovať a pred návratom za more sa pripravoval so slovenským tímom HC 05 iClinic Banská Bystrica.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies