NHL: Réway sa nezúčastní na prípravnom kempe Montrealu, sužuje ho vírus

NETKY.SK • 9 September 2016, 08:22 • 2 min
NHL: Réway sa nezúčastní na prípravnom kempe Montrealu, sužuje ho vírus

MONTREAL - Slovenský hokejista Martin Réway v septembri nezabojuje o miesto v tíme zámorskej NHL Montreal Canadiens.

slovakia

left justify in out

Z účasti na prípravnom kempe ho vyradilo vírusové ochorenie, pre ktoré ho hospitalizovali doma na Slovensku. Talentovaný reprezentant by tak mal odštartovať sezónu v tíme St. John's IceCaps v nižšej AHL.

 

Informáciu pre oficiálny web kanadského klubu potvrdil generálny manažér "Habs" Marc Bergevin. Podľa krátkej tlačovej správy sa Réway lieči doma, hlavný lekár Canadiens David Mulder však v spolupráci so slovenskými špecialistami na diaľku monitoruje jeho zdravotný stav. Dvadsaťjedenročný útočník tak prišiel o ideálnu možnosť vybojovať si miesto v prvom tíme Montrealu, s ktorým na začiatku leta podpísal dvojcestný kontrakt na tri roky.

 

Réway sa už v kempe Canadiens ocitol pred sezónou 2013/2014. Klub si ho predtým vybral v 4. kole draftu zo 116. miesta a v predsezónnej príprave mu dal šancu vybojovať si miesto v áčku. Slovákovi sa to vtedy nepodarilo a vrátil sa do Gatineau Olympiques z kanadskej juniorskej súťaže QMJHL. O rok neskôr zvolil návrat do Európy. V Sparte Praha sa mu bodovo darilo a dobrý ročník podčiarkol úspechom na medzinárodnej scéne, keď doviedol slovenskú juniorskú reprezentáciu na prelome rokov 2014/2015 ako kapitán k bronzu z MS. V Sparte otvoril aj nasledujúci ročník, ale pre nezhody s vedením klubu ho dohral vo švajčiarskom HC Fribourg-Gotteron. Predstavil sa aj na uplynulých MS v Petrohrade, no v siedmich zápasoch zaznamenal len jednu asistenciu a až päť mínusových bodov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies