NHL: Rekordne pomalý Doan môže v 1500. zápase dať 400. gól

NETKY.SK • 23 December 2016, 12:27 • 2 min
NHL: Rekordne pomalý Doan môže v 1500. zápase dať 400. gól

GLENDALE - Piatkový zápas proti Torontu bude pre arizonskú hokejovú legendu Shana Doana jubilejný 1500. v základnej časti NHL v kariére. Stane sa v poradí sedemnástym hráčom a dvanástym útočníkom s takouto absolvovanou porciou. Ak skóruje, bude to jeho štvorstý gól.

slovakia

left justify in out

"Pravdepodobne sa postarám o rekord, sotva potreboval niekto viac odohrať na štvorstovku zásahov," vtipkuje Doan na svoj účet a nemýli sa. Alex Delvecchio je jediným zakončovateľom v histórii ligy, ktorý odohral viac než 1500 zápasov (1549) a strelil menej než 500 gólov (456).

"Znamená to, že ste už nejakú chvíľu na scéne a mali ste aj niekoľko príležitostí na skórovanie," glosuje svoje štatistiky Doan. Jedinému klubu je verný celú svoju kariéru, či už si spočiatku obliekal dres Winnipegu Jets, neskôr Phoenixu Coyotes a teraz Arizony Coyotes - vždy išlo o rovnakú organizáciu. "O štyristo góloch som dosiaľ skutočne nepremýšľal, ale teraz už áno. V uplynulých zápasoch som mal niekoľko dobrých šancí, ktoré sa mohli skončiť v bránke," dumá kanadský majster sveta z Fínska 2003 aj Ruska 2007. Arizona je v tabuľke Západnej konferencie predposledná, skúsený krídelník nebodoval šesť a neskóroval už desať zápasov. V 33 dueloch tohto ročníka dosiahol bilanciu 3+6, kým v uplynulej sezóne nazbieral v 72 stretnutiach solídnych 47 bodov (28+19). "Teraz je to náročné, keď neprichádza tímový ani individuálny úspech," vraví.

Jeho štvorstý gól, skôr či neskôr, beztak príde. Tréner Dave Tippett však oceňuje najmä dlhovekosť svojho 40-ročného zverenca. "Hrať v tejto lige tak dlho ako on, navyše v jednej organizácii, nepotrebuje komentár. Jeho životnosť, líderské schopnosti, záväzok byť dobrým hráčom tak dlho, to je pre mňa obrovský výkon," tvrdí kouč. Doanov arizonský spoluhráč Connor Murphy na webe nhl.com pridáva: "Je to pravdepodobne najmenej sebecký človek, akého som kedy stretol."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies