NHL: Rangers vymenili Brassarda do Ottawy za Zibanejada

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 23:13 • 2 min
NHL: Rangers vymenili Brassarda do Ottawy za Zibanejada

NEW YORK - Zámorský hokejový klub NHL New York Rangers vymenil útočníka Dericka Brassarda a výber v siedmom kole draftu 2018 do Ottawy Senators za útočníka Miku Zibanejada a výber v druhom kole draftu v tom istom roku. Informáciu priniesol web nhl.com.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný Brassard bol s 27 gólmi najlepším strelcom "jazdcov" v minulej sezóne. So ziskom 58 kanadských bodov bol v klubovej produktivite druhý. V piatich zápasoch play off zaznamenal štyri body. Do Rangers prišiel v apríli 2013 výmenou z Columbusu Blue Jackets a za newyorský klub odohral 254 zápasov. Celkovo má v 563 dueloch v NHL za Blue Jackets a Rangers bilanciu 127 gólov a 343 bodov. V 59 zápasoch play off zaznamenal 44 bodov. Brassard má ešte tri roky platný kontrakt s ročným zárobkom 5 miliónov dolárov.

 

O päť rokov mladší švédsky hokejista Zibanejad má za sebou najlepšiu sezónu v kariére NHL, keď dal 21 gólov a pridal 30 asistencií. Dvadsaťtri rokov dovŕšil týždeň po skončení základnej časti a spoločne s centrom Calgary Flames Seanom Monahanom bol jediným hráčom do 22 rokov, ktorý strelil aspoň 20 gólov a vyhral viac ako 50 percent vhadzovaní (minimum 1000 vhadzovaní). V piatich sezónach v drese Senators strelil šikovný "pravák" 64 gólov a zaznamenal 151 bodov v 281 zápasoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies