NHL: Rangers vykúpili Richardsov kontrakt

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 13:27 • 2 min
NHL: Rangers vykúpili Richardsov kontrakt

NEW YORK - Len týždeň po prehre vo finálovej sérii o Stanleyho pohár s Los Angeles Kings sa vedenie zámorského hokejového klubu NHL New Yorku Rangers rozhodlo vykúpiť zo zmluvy elitného útočníka Brada Richardsa.

slovakia

left justify in out

"Jazdci" potrebovali uvoľniť prostriedky pre platový strop a lúčia sa tak so svojim kapitánom, ktorý sa od 1. júla stane neobmedzeným voľným hráčom.
      

Richards v roku 2011 podpísal deväťročný kontrakt na 60 miliónov dolárov. Rangers mu vyplatia dve tretiny zostávajúcej sumy kontraktu (12,6 milióna dolárov) v priebehu dvanástich rokov, k tomu ešte dostane 8 miliónov na bonusoch. "Posledné dni boli náročné. Milujem Rangers a život v New Yorku a pred divákmi v Madison Square Garden bola vždy radosť hrať. Stretol som tu množstvo kamarátov a na Rangers budem mať len tie najlepšie spomienky," povedal 34-ročný Richards.
      

Počas troch sezón v drese Rangers odohral Richards 210 zápasov v základnej časti, v ktorých strelil 46 gólov a zaznamenal 151 bodov. V 55 zápasoch v play-off nazbieral 28 bodov. V uplynulej sezóne odohral 82 zápasov v základnej časti s bilanciou 20+31. V play-off nazbieral v 25 zápasov 12 bodov za 5 gólov a 7 asistencií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona