NHL: Rangers vyhrali aj druhý zápas v Montreale, Budaj nechytal

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 07:55 • 2 min
NHL: Rangers vyhrali aj druhý zápas v Montreale, Budaj nechytal

MONTREAL - Hokejisti tímu New York Rangers vyhrali aj druhé finále Východnej konferencie na ľade Montrealu Canadiens, v pondelok uspeli 3:1. Jazdci vedú v sérii na štyri víťazstvá 2:0.

slovakia

left justify in out

V domácej bránke dostal možnosť tretí brankár Dustin Tokarski, ktorého pri zranení jednotky Careyho Pricea uprednostnil tréner Michel Therrien pred dvojkou Petrom Budajom.

 

Canadiens mali nápor, tlačili sa do zakončenia a chceli potešiť prvýkrát v sérii divákov, ale ich najväčšou prekážkou bol brankár Henrik Lundqvist. Švéd chytil 40 striel. Therrien opustil súboj s 27 úspešnými zákrokmi. V 7. min sa v závare pred bránkou najlepšie zorientoval Max Pacioretty a otvoril skóre. Domáci viedli iba sedemnásť sekúnd, keďže nahodenie Ryana McDonagha tečoval nešťastne do bránky Gorges. Pred záverom prvej tretiny strelil víťazný gól Rick Nash a v 29. min zvýšil na 3:1 strelou spomedzi kruhov Martin St. Louis. Canadiens sa nedokázali dostať cez dobre organizovanú obranu Rangers ani v záverečnej dlhej hre bez brankára, počas ktorej bol navyše dve minúty na trestnej lavici hosťujúci Benoit Pouliot. 

 

V poradí tretí zápas série je na programe v Madison Square Garden v New Yorku vo štvrtok. 

Výsledok pondelkového druhého finále Východnej konferencie zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá): 


Montreal - New York Rangers 1:3 (1:2, 0:1, 0:0) - stav série: 0:2 
Góly: 7. Pacioretty - 7. McDonagh, 19. Rick Nash (Kreider, Stepan), 29. St. Louis (Stepan, McDonagh)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies