NHL: Rangers na úvod zdolali Tampu,Černák sa postaral o prvé vylúčenie

NETKY.SK • 12 Október 2022, 07:37 • 2 min
NHL: Rangers na úvod zdolali Tampu,Černák sa postaral o prvé vylúčenie

NEW YORK - V poradí 106. ročník hokejovej NHL odštartoval v Severnej Amerike zápasom v New Yorku, v ktorom domáci Rangers zdolali Tampu Bay 3:1. Dvomi gólmi zariadil víťazstvo švédsky útočník Mika Zibanejad. V Madison Square Garden sa predstavil aj slovenský obranca Erik Černák, ktorý sa postaral o prvé vylúčenie sezóny, za Lightning odohral 19:02 min. bez bodového zisku. V druhom dueli, ktorý sa hral v úvodnú zámorskú noc, triumfovali hráči Vegas Golden Knights na ľade Los Angeles Kings 4:3. O výhre hostí rozhodol gól Marka Stonea 26 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času.

slovakia

left justify in out

Po úvodnom pražskom predkrme, keď Nashville v rámci Global Series dvakrát zvíťazil nad San Jose (4:1, 3:2), sa v noci na stredu sezóna riadne rozbehla aj v zámorí. V repríze minulosezónneho finále Východnej konferencie mali navrch domáci Rangers, ktorých podržal brankár Igor Šesťorkin. Úradujúci držiteľ Vezinovej trofeje sa blysol 26 úspešnými zákrokmi. Slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý v lete podpísal s "jazdcami" ako voľný hráč ročný kontrakt, sledoval jeho výkon zo striedačky.

 

Prvým vylúčeným hráčom sa stal Černák, ktorý v 17. minúte putoval na trestnú lavicu za držanie, jeho faul však domáci nepotrestali. Skóre otvoril až v 24. minúte Zibanejad, keď skóroval bekhendom vo vlastnom oslabení. V polovici duelu vyrovnal v presilovke strelou z prvej Steven Stamkos, no v 46. minúte druhýkrát gólovo udrel švédsky center domácich. Rovnako využil početnú výhodu a poslal svoj tím druhýkrát do vedenia. Triumf Rangers poistil v 51. minúte Barclay Goodrow, ktorý tečoval strelu Ryana Lindgrena od modrej čiary.

 

 

"Takto chceme hrať celú sezónu - veriť si a dôverovať nášmu systému. Odviedli sme dobrú prácu, musíme v tom ďalej pokračovať," povedal podľa AP Zibanejad. Druhý gól dal v presilovke po prihrávke Artemija Panarina delovkou, ktorá presvišťala okolo Černáka. Bol to jeho jubilejný 250. bod v drese Rangers"Samozrejme, bolo pekné vidieť, ako sa puk zatrepotal v sieti, no najdôležitejšie je víťazstvo a hlavne spôsob, ako sme ho dosiahli." Obranca Jacob Trouba, ktorý odohral prvý zápas v pozícii kapitána newyorského tímu, si pripísal asistenciu.

Rangers prestrieľali súpera 39:26. "Hlavný rozdiel bol v činnosti špeciálnych formácií. Ak doprajete súperovi gól v presilovke i v oslabení, robíte si zápas ťažkým," vyjadril sa tréner "bleskov" Jon Cooper. Minulosezónny finalista sa musel v úvodnom vystúpení zaobísť bez dvojice Zach Bogosian a Anthony Cirelli, obaja sa zotavujú po operáciách. Hosťom chýbal aj obranca Ian Cole, svoju novú posilu klub suspendoval, keďže čelí obvineniu zo sexuálneho zneužívania neplnoletého dievčaťa. V drese Rangers nedohral duel nováčik Vitalij Kravcov, ktorý po zákroku Victora Hedmana v prvej tretine tvrdo narazil na mantinel. Zápas opustil pre zranenie hornej časti tela, rozsah a dĺžku absencie určia až ďalšie vyšetrenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies