NHL: Rangers ešte nepostúpili, v Montreale dostali 7 gólov

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 07:40 • 2 min
NHL: Rangers ešte nepostúpili, v Montreale dostali 7 gólov

MONTREAL - Hokejisti Montrealu sa ešte nelúčia s touto sezónou NHL. V utorkovom piatom finálovom zápase Východnej konferencie zdolali na domácom ľade New York Rangers 7:4 a stav série znížili z ich pohľadu na 2:3.

slovakia

left justify in out

Šiesty súboj medzi NY Rangers a Montrealom príde na rad vo štvrtok v newyorskej Madison Square Garden.

 

Hráči Canadiens v domácom prostredí Bell Centre tentoraz od začiatku predvádzali ofenzívny koncert a po devätnástej strele a štvrtom góle v 29. min (4:1) vyhnali z bránky hostí doteraz spoľahlivého švédskeho gólmana Henrika Lundqvista. Nahradil ho Cam Talbot a to Rangers naštartovalo k možnému obratu. V rozpätí necelých piatich minút hostia strelili tri góly a vyrovnali na 4:4. Domáci do konca druhej tretiny zásluhou Reneho Bourquea išli opäť do vedenia a v tretej tretine pridali ešte dva góly. Krídelník Canadiens Rene Bourque dosiahol hetrik a stal sa prvou hviezdou zápasu. V play-off má na konte už osem gólov, pričom počas základnej časti ich v 63 zápasoch strelil deväť. Ruský obranca Andrej Markov zaznamenal tri asistencie. V bránke Montreale opäť dostal prednosť Dustin Tokarski pred Petrom Budajom. Kryl 23 z 27 striel, ktoré na neho smerovali. Stretnutie v Montreale sa vyznačovalo aj množstvom vylúčených. Rozhodcovia udelili 18 dvojminútových trestov, jeden päťminútový a dva desaťminútové. 

 

"Dnes sme si to na ľade poriadne užili. Bol to tímový výkon. Každý z nás prispel k tomuto dôležitému víťazstvu," povedal útočník Montrealu Max Pacioretty. "Bol to úplne iný zápas ako predchádzajúce v tejto sérii. Za stavu 1:4 som stiahol Lundqvista, lebo sme potrebovali nejakú zmenu. Chvíľu to fungovalo, ale celkovo sa to nevyplatilo," komentoval tréner Rangers Alain Vigneault.

 

Sedem gólov v zápase play-off dosiahli hráči Montrealu prvý raz od 27. apríla 1992, keď zdolali Hartford Whalers 7:4. Streliť hetrik hokejistovi Canadiens v konferenčnom finále sa podarilo prvý raz od 1. mája 1975. Vtedy ho proti Buffalu dosiahol Guy Lafleur. 

Finále Východnej konferencie NHL (hrá sa na štyri víťazstvá): 

Montreal - New York Rangers 7:4 (2:1, 3:3, 2:0) - stav série: 2:3 
Góly: 2. Galchenyuk (Subban, A. Markov), 13. Plekanec (B. Gionta, Galchenyuk), 24. Pacioretty (Gallagher, A. Markov), 27. R. Bourque (Eller, Vanek), 36. R. Bourque (Weise, Eller), 47. R. Bourque (Weise, A. Markov), 56. Desharnais (Pacioretty) - 11. Stepan (Kreider, M. Staal), 30. Rick Nash (McDonagh, Kreider), 33. Stepan (Kreider, Rick Nash), 35. Kreider (McDonagh, Brassard)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies