NHL: Quick sa doma červenal od hanby, dostal nešťastný gól

NETKY.SK • 8 Október 2013, 11:13 • 2 min
NHL: Quick sa doma červenal od hanby, dostal nešťastný gól

EDMONTON - Hokejisti Edmontonu Oilers sa vyhli hrozbe najhoršieho štartu do sezóny od roku 1995 a v treťom vystúpení v novom ročníku NHL sa tešili z prvého víťazstva.

slovakia

left justify in out

V divokom pondelkovom zápase si poradili s New Jersey 5:4 po samostatných nájazdoch. Devils viedli po góloch Jaromíra Jágra, ktorý sa presadil prvýkrát od 21. apríla, Damiena Brunnera a Michaela Rydera už 3:0. Náskok si držali do 46. min, keď domáci Ryan Nugent-Hopkins naštartoval presným zásahom obrat. O osem minút neskôr už Oilers viedli 4:3 a Devils sa strachovali aspoň o bod. Hosťom sa podarilo vyrovnať zásluhou Patrika Eliáša 54 sekúnd pred treťou sirénou, smer Čechovej strely pri power-play zmenila korčuľa domáceho Ferencea. V samostatných nájazdoch rozhodol o bode navyše pred Edmonton Jordan Eberle. "V tretej tretine sme nerobili veci odlišne než v prvej a druhej. Mali sme dokonca niekoľko šancí ešte zvýrazniť trojgólový náskok, ale nepodarilo sa nám to. Súper našiel recept a utvoril si príležitosti, ktoré premenil. Tento zápas je pre nás ponaučením zo začiatku sezóny, v čom sa máme zlepšiť," komentoval tréner Devils Pete DeBoer. Brankár Martin Brodeur mal dlho nádej na čisté konto, ktoré proti Edmontonu ešte nevychytal. Oilers patria spolu s Nashvillom a San Jose medzi trojicu tímov, proti ktorým chýba brankárskej legende shutout.

Z prvého víťazstva v ročníku sa tešili hráči New York Rangers, ktorí uspeli na ľade v Los Angeles 3:1. Išlo o prvý vzájomný duel týchto tímov v Staples Center od 2. februára 2010. "Jazdcov" nasmeroval za víťazstvom dvojgólový Brad Richards. Svedomie za stavu 1:2 si spytoval jeden z najlepších brankárov NHL Jonathan Quick: hosťujúci bek Ryan McDonagh v oslabení odpálil puk z obranného pásma Rangers o mantinel, gólman Kings preň vykorčuľoval z bránky, ale nezvládol jeho spracovanie a skončil v sieti. "Vy, páni, píšete príbeh o tom góle?" opýtal sa nasrdený novinárov. "Hokejka mi vypadla z ruky. Snažil som sa puk zastaviť vyrážačkou." 



Výsledky pondelkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 
Edmonton - New Jersey 5:4 po sam. nájazdoch (0:2, 0:1, 4:1 - 0:0, 1:0) 
Góly: 46. Nugent-Hopkins (Perron, B. Gordon), 50. A. Ference (J. Schultz, Eberle), 52. Perron (Arcobello), 54. Hall (Hemský) - 3. Jágr (Židlický), 9. Brunner (Zajac, Henrique), 25. Ryder, 60. Eliáš (Brunner, Židlický) 

Los Angeles - New York Rangers 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) 
Góly: 33. Muzzin (M. Richards) - 14. B. Richards (Rick Nash, Stepan), 31. B. Richards (Rick Nash), 45. McDonagh (B. Boyle) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies