NHL: Prípadný titul môže v uliciach Nashvillu oslavovať až stotisíc ľudí

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 15:26 • 2 min
NHL: Prípadný titul môže v uliciach Nashvillu oslavovať až stotisíc ľudí

NASHVILLE - Keď spojíte najväčší americký festival country hudby s oslavou zisku hokejového Stanley Cupu, vzíde z toho obrovská párty, na ktorej bude ulicami Nashvillu pochodovať až 100 000 ľudí. Podľa predstaviteľov mesta pomyslenie na také niečo by bolo "epické", ale vôbec nie nemožné.

slovakia

left justify in out

Už vo štvrtok sa v Nashville začína CMA Music Festival a potrvá do nedele, pričom denne sa ráta s návštevnosťou 80 000 ľudí. A práve vo štvrtok a v nedeľu sú na programe ďalšie dva zápasy dosiaľ vyrovnanej finálovej série bojov o Stanleyho pohár (2:2) medzi obhajcom z Pittsburghu a nováčikom na tejto scéne Nashvillom. Matematika je jasná, ak hokejisti Nashvillu oba duely zvládnu víťazne, môžu v nedeľu oslavovať prvý Stanleyho pohár v dejinách mesta aj klubu. A to v domácom prostredí, keďže vo štvrtok sa hrá v Pittsburghu.

Primátorka mesta Megan Barryová oznámila, že vedenia festivalu a tímu Predators už vopred uzavreli dohodu o vzájomnej spolupráci. Rátajú s tým, že v prípade zisku Stanley Cupu budú ulicami pochodovať davy ľudí, ktorých početnosť sa bude môcť porovnávať azda len s oslavou výročia vzniku mesta 4. júla či klasickou novoročnou párty. "Keď si predstavíte, čo všetko sa deje v našom meste aj celom regióne, je to doslova impozantné. Nie som si istý, či je to porovnateľné s nejakým ďalším mestom v našej krajine," uviedol Butch Spyridon, prezident spoločnosti pre zábavu a turizmus v Nashville pre web denníka The Tennessean.

V Nashville sa stalo peknou tradíciou, že počas každého zápasu v aktuálnom play-off NHL vyjdú do ulíc mesta tisíce ľudí, aby sa zabavili aj v súvislosti s hokejom. Po štvrtkovom zápase číslo 5 v Pittsburghu sa uskutoční veľká oslava na miestach medzi Štvrtou a Siedmou avenue. Ľudia si tam budú môcť pozrieť zápas na dvoch veľkých obrazovkách na Štvrtej, resp. medzi Piatou a Šiestou avenue.

Vedenie Predators plánuje otvoriť aj domovský stánok Bridgestone Arenu pre fanúšikov, ktorí si budú chcieť pozrieť zápas v Pittsburghu práve na obrazovke v jej útrobách. Nebude to zadarmo, ale ceny lístkov budú oveľa nižšie ako počas zápasov play-off v aréne. Pre držiteľov permanentiek to bude 5 amerických dolárov a pre ostatných návštevníkov 15 USD. Zisk z predaja pôjde na Nadáciu Nashville Predators.

Čo sa týka potenciálne rozhodujúceho šiesteho zápasu v nedeľu, aj v tomto smere už majú radní mesta Nashville svoj plán. Veľké pouličné oslavy sa budú konať až na troch miestach - Broadwayi, Walk of Fame Park a Ascend Amphitheater. Podľa Spyridona je počet oslavujúcich približne 100 000 ľudí reálny - 45 000 ich bude na hudobnom festivale v Nissan Stadium, takmer 18 000 v hokejovom stánku Bridgestone Arene a ďalších 50 000 priamo v uliciach mesta. "Chceme sa pripraviť tak, že konečné číslo bude aj vyššie ako 100 000," uviedol Spyridon.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona