NHL: Premiérový bod Marinčina, Jágr dostihol Lemieuxa, štyri góly Nystroma

NETKY.SK • 25 Január 2014, 07:24 • 2 min
NHL: Premiérový bod Marinčina, Jágr dostihol Lemieuxa, štyri góly Nystroma

NEW YORK - Slovenský hokejista Martin Marinčin si vo svojom 15. zápase v NHL zapísal premiérový bod v zámorskej profilige.

slovakia

left justify in out

V domácom dueli s Phoenixom asistoval mladý obranca Edmontonu pri góle Davida Perrona na 2:4. Oilers sa síce podarilo zdramatizovať súboj, v ktorom prehrávali v 33. minúte už štvorgólovým rozdielom, no napokon podľahli "kojotom" 3:4.

Marinčin v 42. minúte rozohral puk na obrannú dvojičku Coreyho Pottera, ten ho nastrelil do útočného pásma, pri mantineli sa ho zmocnil David Perron a po skvelej individuálnej akcii prekonal brankára Phoenixu Mikea Smitha. O šesť minút neskôr znížil na rozdiel jedného gólu Ryan Nugent-Hopkins, vyrovnávajúci zásah však domáci "olejári" nepridali a tak si najhorší tím Západnej konferencie pripísal ďalšiu prehru. Dvadsaťjedenročný Marinčin odohral na ľade 23:35 min a okrem asistencie sa prezentoval aj dvoma zblokovanými strelami súpera.

Hráči New Jersey si poradili doma s Washingtonom 2:1, pričom pri oboch góloch Devils asistoval Jaromír Jágr. Český veterán si pripísal už svoju 1033. asistenciu v profiligovej kariére a v historickej tabuľke sa vyrovnal desiatemu Mariovi Lemieuxovi, bývalému spoluhráčovi z Pittsburghu.

Životný zápas odohral útočník Nashvillu Eric Nystrom, ktorý sa v stretnutí na ľade Calgary blysol štyrmi gólmi. Ani tento pozoruhodný individuálny počin ale nezabránil prehre "predátorov" 4:5 po nájazdoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies